Monthly Archives July 2013

Motoferastrau nou cu programul BUY BACK

A venit momentul sa-ti inlocuiesti motoferastraul vechi cu unul nou, mai ales ca acum poti profita de noua oferta BUY BACK de la Stihl. Pentru un motoferastrau vechi electric sau pe benzina, indiferent de marca, adus la magazinele EXPERT MOLDOVA TRADING in perioada 01.07.2013 – 15.09.2013, clientul final primeste o reducere de 200 de lei la achizitionarea unui motoferastrau STIHL (MS 170 D, MS 211, MS 211 C-BE), echipat in mod optim pentru activitati in gospodarie, pentru taierea lemnului de foc, pentru cosmetizarea copacilor si rarirea tufisurilor.

De ce sa profiti de oferta? Pentru ca noi iti oferim noua generatie de motoferastraie, cu maner ergonomic, pompa de prealimentare (la modelele C-BE), acces rapid la filtru, sistem de aspiratie a aerului cu pre-filtrare, carburator cu comp...

Read More

Utilaje pentru prelucrarea strugurilor

Dezciorchinatorul cu spirala este un utilaj de strivit folosit la prelucrarea strugurilor. Operatiunile executate de utilaj sunt:

  • strivirea cu ajutorul celor doi cilindri pozitionati in interiorul cuvei;
  • dezciorchinarea sau separarea boabelor de resturile ciorchinelui, cu ajutorul axului dezciorchinator pozitionat in interiorul corpului utilajului.

Dezciorchinatoarele tip DMC, DMCSI, DMCI, sunt proiectate si construite pentru utilizarea intr-o crama de dimensiuni mici sau medii. Dezciorchinarea este efectuata pentru a obtine o calitate mai buna a vinului. Diferenta intre modelele mentionate este materialul din care sunt realizate: inox sau otel lacuit.

Read More

Mulgerea in 10 etape

Un aparat de muls ajuta ca procesul de mulgere sa se realizeze in cele mai bune si sigure conditii, sa fie o activitate usoara si la indemana oricui si ca rezultatele sa fie de calitate. Spre deosebire de mulsul manual care are numeroase dezavantaje precum efortul fizic ridicat, productivitate mai mica a muncii, poluarea laptelui prin contactul cu mainile mulgatorului si aerul din adapost si predispozitia la contactarea de boli transmisibile.

Mulgerea corecta necesita respectarea unor etape de lucru. Nu exista o tehnica ideala de muls, ci prin organizare, echipamente potrivite si indemanare mulsul va fi mai usor si mai placut si se vor obtine rezultate bune de la vaci.

1. Pregatirea mulgatorului

Mulgatorul se pregateste prin spalarea mainilor cu apa si sapun, imbracarea echipamentului de p...

Read More

Prelucrarea lemnului cu masina de rindeluit si degrosat ADM 300 V

Pentru prelucrarea lemnului ADM 300 V reprezinta un utilaj ideal, cu un raport optim pret-eficienta, imbinand doua functii importante: rindeluirea si degrosarea. Se remarca printr-un timp foarte scurt de montare a dispozitivelor interschimbabile si rezerva mare de putere. Are in dotare un avans variabil continuu, perfect pentru adaptarea vitezei la piesa de prelucrat.

Informatii generale

Masina de rindeluit si degrosat ADM 300 V prezinta un motor puternic, cu rezerva mare de putere. Este echipat standard cu dispozitiv de calibrat cutite, masa de rindeluire este rabatabila pentru fixarea usoara a piesei de degrosat. Ambele mese de lucru au reglaj fin si nivel redus de zgomot. Blocul taietor nu necesita intretinere si este dotat cu 4 cutite calitatea HSS 18%...

Read More

Solutii pentru gradini bine ingrijite

Ploile din ultima perioada au determinat o cultura abundenta care trebuie tinuta sub control. Pentru a avea o gradina frumoasa si bine ingrijita este necesar sa apelam la motocositoare de calitate care sa ne ajute sa obtinem rezultatele dorite, cu minim de efort.

Motocositoarele STIHL au fost concepute sa asigure o functionare eficienta, la capacitate maxima, fiind prevazute cu unelte de taiere de calitate exceptionala.

Uneltele de taiere metalice STIHL promit:

  • Utilizare in conditii dificile – taiere facila a ierbii, a tufisurilor excesive si chiar a arboretului subtire.
  • Inalta performanta de taiere – o gama larga de cutite metalice asigura rezultate optime pentru fiecare aplicatie.
  • Durata lunga de viata – otelul special cu tratament de intarire este in conformitate cu toate standardele i...
Read More

Necesar pentru prelucrarea lemnului: exhaustorul mobil DC 300

Prelucrarea lemnului genereaza substante care trebuie eliminate din aerul respirat. Pentru colectarea talasului rezultat in urma frezatului, rindeluitului si altor actiuni, este recomandata folosirea unui exhaustor. Acesta curata si filtreaza aerul si astfel previne aparitia problemelor de sanatate si deteriorarea echipamentelor.

Informatii generale

Exhaustorul mobil DC 300 are o constructie stabila din otel, fara componente fragile din plastic. Este usor de transportat datorita sistemului de deplasare inclus, sacul colector se monteaza usor si rapid iar ventilatorul cu lame aerodinamice din otel asigura un debit mare de aer. Include adaptor Y pentru conectarea simultana la doua masini, sac filtrant, sac colector si sistem de deplasare.

Read More

Pentru zile ploioase

Sfarsitul de iunie ne-a adus multe zile ploioase. Mai mult decat atat, in anumite zone din tara precum Iasi, precipitatiile inregistrate au reprezentat maximul istoric, fiind depasite recorduri ce datau de aproximativ 30 de ani. Cu precipitatii de 118 litri/mp in 24 ore s-au creat numeroase probleme in multiple zone urbane si rurale. Curti inundate, beciuri si subsoluri pline de apa, rauri care au iesit din matca, caderi de curent. Cu asta ne-am confruntat in ultimele zile.

Astfel de probleme ne amintesc de necesitatea de a avea in casa cateva obiecte ajutatoare. Asa cum trebuie sa avem in garaj o freza de zapada pentru ierni cu ninsori abundente, asa e bine de avut si o motopompa si poate un generator.

Motopompele au diverse aplicatii...

Read More

Cosirea pe suprafete fara plante de cultura

Motocoasele sunt folosite in zonele in care nu mai este posibila executarea de lucrari cu ajutorul cositoarelor: in pozitii pe versant, in lastaris si in maracinis. Rezultatele optime sunt obtinute in cazul utilizarii unei tehnici corespunzatoare de cosire.

In functie de duritatea materialului cosit, aceste operatiuni se realizeaza cu ajutorul capului cositor de plastic, cu discul de tuns iarba sau cu cutitul de defrisat.

Se coseste in fasii cu o latime de aproximativ 1.5 m. Se inainteaza treptat, fiind necesara mentinerea permanenta a unei pozitii stabile.

In cazul metodei de cosire sub forma de patrate, zona de lucru este subdivizata in sectiuni patrate cu o lungime a laturilor de aproximativ 30 pana la 50 m...

Read More