Monthly Archives November 2013

Cum se alimenteaza un motoferastrau folosind o canistra cu dubla compartimentare

La STIHL se dezvolta nu numai utilajele, ci si consumabilele si accesoriile, care sunt perfect adaptate la tehnologia STIHL. Astfel se asigura ca utilajele prezinta un parcurs de clasa, combustibilii ard fara reziduuri, sinele de ghidaj si lanturile sunt lubrifiate perfect iar accesoriile sunt rezistente si ajuta la o munca cat mai usoara.

Canistra STIHL este unul dintre accesoriile STIHL care ajuta la cresterea productivitatii. Este compartimentata pentru depozitarea si transportul facil al amestecului benzina + ulei motor si ulei de lant. Are o capacitatea de 3 litri amestec combustibil si 1,5 litri ulei de lant. Include si teava de scurgere. Si la aceasta canistra poate fi utilizat sistemul STIHL de umplere pentru combustibili si ulei de lant.

Va invitam sa vizionati filmul de mai jos...

Read More

Bancuri de lucru de la Bernardo

Colectia bancurilor de lucru de la Bernardo este realizata din lemn masiv si componente din cupru asigurand lucrul precis si finisaje excelente fiind alegerea ideala pentru mestesugari si tamplari.

Sunt disponibile 5 modele de bancuri de lucru: WB 1500 Hobby, WB 2000 Hobby, M 2100, M 2100 UB si WB 2100 Profi. Astazi va vom vorbi despre acest ultim model, o noutate de la producatorul austriac Bernardo.

WB 2100 Profi este un banc de lucru solid sustine fara probleme piese de lucru masive. Este dotat standard cu 4 carlige de fixare pentru prinderea sigura a piesei de lucru, cu tije ajustabile filetate in baza masinii care asigura stabilitatea acesteia si masa construita din sipci de fag pentru asigurarea rigiditatii bancului...

Read More

15 reguli de siguranta pentru utilizarea de strunguri

Strungurile sunt masini-unelte de extrema precizie care trebuie manevrate cu grija pentru rezultate optime si sigure. Va prezentam astazi 15 reguli de siguranta care trebuie respectate atunci cand se utilizeaza un strung. Speram sa va ajute sa va desfasurati activitatea in cele mai bune conditii.

1. Toate componentele masinii trebuie montate corect pentru ca atunci cand va fi pusa in functionare sa nu apara defectiuni.

2. Atentie ca la rotirea pieselor sa nu va fie prinse hainele.

3.  Nu se va indeparta spanul niciodata cu mana goala – pericol de accidentare. La indepartarea spanului folositi un penson si o cutie. Nu se vor folosi niciodata aspiratoare pentru curatire.

4.  Se vor intrebuinta numai piese (unelte, componente) originale...

Read More

Despre lanturile de ferastrau STIHL

Un motoferastrau trebuie sa treaca prin lemn. Pentru aceasta nu are nevoie doar de un motor puternic, ci si de o garnitura de taiere perfect compatibila. Sina de ghidaj, lantul de ferastrau si roata de lant trebuie sa se potriveasca perfect pentru ca puterea motorului sa poata fi transpusa optim in eficienta de taiere autentica.

Caracteristici ale lanturilor de ferastrau STIHL

  • Sistem de lubrifiere STIHL Oilomatic

Canalele fine din elementele lantului duc uleiul la articulatiile acestuia. Elementele de actionare au pe ambele parti canale, in care se aduna ulei. In acest fel uleiul se distribuie mai bine pe suprafetele de alunecare ale sinelor de ghidaj, asigurand o lubrifiere cu 10% mai buna. Durata de viata a lanturilor este astfel marita.

Read More

30 de reguli de siguranta pentru prelucrarea lemnului

Regulile generale de siguranta ne sunt cunoscute sau le facem cunoscute la citirea manualului de utilizare al utilajului pe care il folosim. Cu toate acestea sunt si o serie de reguli care nu sunt mereu mentionate in manualele de utilizare, dar pe care trebuie sa le respectam pentru buna functionare a masinii si pentru siguranta noastra. In acest articol va vom face cunoscute aceste reguli, adaptate pentru domeniul de prelucrare a lemnului.

1. Unele tipuri de lemn sau produse din lemn pot produce praf, care este daunator sanatatii operatorului. Se recomanda utilizarea unei masti de protectie cu filtre inlocuibile, precum si a sistemului de exhaustare al echipamentului.

Read More

Instalarea unei masini de gaurit si frezat

Masina de gaurit si frezat este o masina verticala de frezat cu functii multiple de frezare sau gaurire. Frezele care pot fi montate pe aceasta masina pot fi de dimensiuni diferite. Pentru a se asigura obtinerea de rezultate cat mai bune se recomanda alegerea frezei potrivite si schimbarea periodica a acesteia.

Instalarea masinii presupune ca aceasta sa fie fixata de masa de lucru cu patru bolturi hexagonale si dispusa intr-o locatie potrivita pentru a satisface cerintele de precizie ale masinii.

Read More

Necesar pentru fermele de ovine

Cresterea ovinelor este o indeletnicire foarte veche, practicata in special de gospodarii din zona de deal si munte, pentru asigurarea veniturilor necesare pentru consum. Pentru cresterea si exploatarea ovinelor se vorbeste de obicei de un numar de 10-100 de oi. Ovinele sunt o specie care isi pot asigura hrana prin transhumanta, respectiv plimbarea ovinelor din zonele de deal si munte in zonele de ses pentru consumul de furaj, obicei vechi aplicat de ciobani.

Pentru o crestere si o exploatare corespunzatoare, fermele de ovine necesita anumite produse, care au ca mare avantaj usurarea muncii crescatorului.

Masina de tuns oi

Masinile de tuns oi profesionale sunt folosite pentru turme mari de oi sau ingrasatori de berbecuti...

Read More

Motoferastraie pentru taierea lemnului de foc

Venirea sezonului rece ii obliga pe locuitorii de la case sa inceapa sa se pregateasca pentru rezolvarea problemei incalzirii. Incalzirea la case este foarte costisitoare, de aceea multi aleg incalzirea cu lemne in detrimentul celei cu gaze.

Cea mai ieftina varianta de lemne de foc este cea a achizitionarii bustenilor, care trebuie insa ulterior sparti si transformati in lemne. Folosind insa un motoferastrau modern si performant de la Stihl munca pregatirii lemnelor este mult mai usoara si astfel se vede cu adevarat economia facuta. Motoferastraiele STIHL sunt compacte si puternice si datorita antrenarii ordonate si a numeroaselor componente de confort, fac toata treaba la organizarea stocului de lemne, la retezarea pomilor mai mici, la rarirea crangurilor sau la constructiile cu lemn...

Read More

Intretinerea unei masini de rindeluit si grosime

Masina de rindeluit si grosime este un instrument electric transportabil. Utilajul este pus in functiune de un motor de serie monofazic si este dublu izolat. Este folosit pentru a rindelui sau a taia lemnul la o anumita grosime. Are caracteristicile unei structuri rationale, functionare usoara si de inalta eficienta.

Pentru o utilizare indelungata, cu rezultate optime, a unei masini de rindeluit si grosime, va recomandam sa respectati o serie de reguli si instructiuni.

Este important ca inainte de a incepe orice lucrare de intretinere, sa se traga intotdeauna stecherul din priza. Hota de protejare care a fost eliminata trebuie sa fie montata din nou dupa lucrarile de intretinere.

Masina de rindeluit si grosime este proiectata cu o cerinta scazuta de intretinere...

Read More

Sprijin financiar pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

In aceasta perioada s-a anuntat acordarea de ajutoare de minimis pentru achizitionarea de tancuri noi de racire a laptelui producatorilor agricoli, crescatorilor de animale care detin pana la 5 capete vaci de lapte si sunt organizati intr-o singura forma asociativa constituita la nivelul unei comune. Suportul oferit este pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui, cu o capacitate de maxim 1000 litri/comuna.

Valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprima sub forma unei subventii si este de maxim 5.000 euro pentru fiecare forma asociativa care a solicitat acest ajutor şi cuprinde costurile aferente achizitionarii, instalarii tancurilor de racire a laptelui cu o capacitate de maxim 1000 litri/comuna, instruirii necesare pentru utilizarea ace...

Read More

De ce ai nevoie de o centrifuga de miere

Centrifuga de miere este o instalatie care nu ar trebui sa ii lipseasca niciunui apicultor. Un utilaj foarte util, centrifuga de miere este folosita in stupina la extragerea mierii de albine din faguri, in conditii care asigura pastrarea integrala a calitatii produsului final. De ce va recomandam sa investiti intr-o centrifuga de miere, aflati in continuare.

Centrifuga este confectionata din materiale optime pregatirii mierii

Folosirea inoxului si a plasticului alimentar in fabricarea de centrifugi asigura curatenie, igiena si nepoluare cu metale grele. Aceste materiale sunt foarte importante deoarece materialele corozive si oxidabile pot determina o cantitate prea mare de fier in rezultatul final.

Centrifuga este usor de folosit

Unele modele de centrifugi sunt prevazute cu motor electric ...

Read More

Despre zdrobirea strugurilor

Vinificatia se desfasoara in mai multe etape: culesul strugurilor si transportul lor, zdrobirea strugurilor, fermentatia alcoolica si maceratia mustului, extragerea vinului sau mustului partial fermentat, terminarea fermentatiei alcoolice a mustului incomplet fermentat, desavarsirea fermentatiei malolactice.

Zdrobirea strugurilor se realizeaza pentru a separa mustul de struguri si pentru ca acestia sa intre in contact cu drojdiile care produc fermentatia alcoolica. Strugurii care urmeaza sa fie utilizati pentru obtinerea produsului final sunt zdrobiti iar ciorchinele este indepartat. Se extrage sucul prin spargerea boabelor de struguri, fara a sparge semintele, si se separa boabele de ciochini de tije sau carcei. Masa de struguri zdrobiti se numeste mustuiala integrala.

Operatiunea se real...

Read More

Ingrijirea si intretinerea unui strung

Strungurile sunt masini-unelte de extrema precizie destinate sa lucreze cu precizie daca sunt corect exploatate si intretinute. Un strung trebuie sa fie uns si verificat pentru ajustari inainte de utilizare.

Avand aceste lucruri in vedere, v-am pregatit o lista de sfaturi si recomandari pentru ca strungul pe care il detineti sa aiba o durata lunga de viata si sa ofere rezultate optime.

  • Modulele de strung sunt de precizie si nu trebuie sa fie utilizate ca masa pentru alte instrumente fiind necesara pastrarea acestora curate de pietris si murdarie.
  • Surubul de plumb si uneltele ar trebui sa fie verificate in mod frecvent pentru orice bucata de metal care ar putea fi depusa in mecanismele de angrenare.
  • Inainte de operatie se verifica strungul pentru orice parti lipsa sau rupte din cauza forfe...
Read More