Monthly Archives July 2014

Masina de gaurit GB 35 Vario Bernardo

Masina de gaurit GB 35 Vario este un model proiectat si dezvoltat ca o masina de gaurit cu coloana, usoara, de calitate superioara cu functie de gaurire si frezare verticala. Masina de gaurit GB 35 Vario este o masina universal multifunctionala care poate fi utilizata pentru piese de dimensiuni mici si mijlocii pentru realizarea lucrarilor de gaurire, fatetare, alezare, filetare si frezare. Acest model este ideal pentru atelierele de prelucrare, atelierele de intretinere, linii de productie, etc.

De ce sa alegi masina de gaurit GB 35 Vario? Datorita avantajelor pe care le descriem in cele ce urmeaza.

  1. Are aspect placut, este usor de utilizat, prezinta confort in intretinere si masuri de siguranta si protectie corespunzatoare;
  2. Folosirea convertorului de frecventa pentru viteza axului, cu...
Read More

Cum are loc punerea in functiune la masina de frezat universala

Masina de frezat universala, si masinile de frezat in general, face parte din cele mai productive masini-unelte si, dupa grupa strungurilor, este cea mai raspandita in industria constructoare de masini. Sunt destinate prelucrarii prin aschiere folosind scule speciale, cu mai multe taisuri, denumite freze. Miscarea principala de aschiere este de rotatie, iar miscarile de avans pot fi atat rectilinii cat si circulare. Prin frezare, se prelucreaza suprafete plane simple sau compuse, suprafete de revolutie avand generatoarea dreapta sau o curba plana oarecare si suprafete spatiale (pe masinile de frezat prin copiere sau pe masinile de frezat cu comanda dupa program) .

Punerea in functiune la o masina de frezat universala are loc dupa urmatorii pasi:

  1. Operatorul trebuie sa citească cu at...
Read More

Cum se lucreaza la masina de rindeluit in grosime

Pentru buna functionare a masinii de rindeluit in grosime, dar si pentru siguranta noastra, trebuie respectate o serie de reguli. In acest articol va prezentam 40 de sfaturi pentru utilizarea in mod corespunzator a utilajului de prelucrare a lemnului mentionat anterior.

Sfaturi utilizare masina de rindeluit in grosime:

1.Pe masinile de rindeluit vor lucra numai muncitorii pregatiti, instruiti pentru a folosi acest tip de masini.

2.Arborele portcutit de la masinile de rindeluit in grosime este aparat de o capota rezistenta,care permite evacuarea talajului si sa-l fereasca de lovituri pe muncitorul de de servire a masinii, de proiectarea nodurilor sau aschiilor.

3.Valturile de avans ale masinii vor fi reglate corespunzator. In valtul canelat de inaintare a materialului se va instala ...

Read More

Despre masini de frezat

Masina de frezat face parte din categoria de masini-unelte de mare productivitate, datorita regimurilor de aschiere intensive care se pot utiliza. Frezarea reprezinta procedeul de prelucrare prin aschiere a semifabricatelor efectuat pe o masina de frezat, cu ajutorul unei scule aschietoare cu mai multe taisuri ce se numeste freza. Frezarea se obtine prin combinarea unei miscari principale de aschiere de rotatie, executata de scula aschietoare, cu o miscare de avans rectiliniu, circular sau combinat, executata de piesa sau de scula aschietoare.

Frezele au un corp cu forma generala de rotatie, pe care sunt prevazute mai multe zone active numite dinti, care variaza ca numar intre doi si peste o suta, in functie de diametrul frezei si de destinatia acesteia.

La frezare sectiunea aschiei nu ...

Read More

Masina de rindeluit si degrosat, gratuit pistol pneumatic combinat

Pentru ca ne propunem sa fim mereu primii in materie de calitate la preturi accesibile, venim cu o noua promotie.

Masina de rindeluit si degrosat ADM 260 este modelul cel mai agreat de mestesugari datorita motorului puternic. Masa de degrosare cu ghidaj central si masa de rindeluit fara torsiune asigura precizie ridicata la rindeluire. Pentru toate utilajele, producatorul austriac Bernardo, promite maxim de calitate, eficienta si respectarea normelor CE.

Avantajele utilizarii ADM 260, masina de rindeluit si degrosat:

  • Combinatie intrerupator-stecher cu frana de motor
  • Masa de rindeluire rabatabila pentru fixarea usoara a piesei de degrosat
  • Hota exhaustare rebatabila integrata – contact diametru 100 mm
  • Ambele mese de lucru cu reglaj fin si nivel redus de zgomot
  • Bloc taietor (nu necesita in...
Read More

La ce sa fii atent cand cumperi un utilaj

checkbox-152185_1280Procesul de achizitie a unui utilaj trebuie tratat cu toata seriozitatea. Nu vorbim aici de un produs consumer, ci de un produs scump, un produs de care depinde munca noastra, un produs care e strans legat de veniturile noastre lunare.

De unde cumparam o masina noua? De la o reprezentanta, care ofera si service autorizat. De unde cumparam electronice sau electrocasnice? De la magazine cu traditie, care au showroom, ofera garantie si service autorizat. De ce ar fi achizitia unui utilaj diferita?

Primul pas in achizitia unui utilaj este informarea. Ne informam online, gasim produsul dorit, site-ul/site-urile care il ofera la vanzare, comparam preturi. Insa nu trebuie sa ne oprim aici...

Read More