Monthly Archives May 2016

Igiena echipamentelor zootehnice

Indiferent de situatie, si nu doar in cazul controalelor sau in urma unor evenimente mai putin placute, trebuie sa tinem seama si sa ne preocupe igiena echipamentelor folosite in exploatarea zootehnica.

Normele sanitare incep cu produsul in sine, pentru ca in realizarea unui produs de calitate se folosesc material de calitate. Daca ne referim la bidoanele de transport, acestea sunt de doua categorii: din inox alimentar 18/10 sau din aluminiu.

Bidoanele EMT din inox alimentar au inscriptia 18/10 deoarece reflecta compozitia: 18% crom si 10% nichel. Acesta din urma protejeaza impotriva coroziunii si ofera aliajului o textura foarte fina...

Read More

Cum poti prepara smantana acasa

separator-de-smantana-centrifugal-emtSanatatea este cea mai importanta, si fiecare, mai devreme sau mai tarziu, ajungem la dorinta de a manca sanatos. Cu putina informare, sanatos inseamna ieftin. Laptele direct de la producatorii nostri romani poate fi transformat, acasa, fara efort, in smantana naturala de o calitate pe care in magazin foarte rar o veti gasi. Separatorul de smantana are un principiu de functionare simplu, eficient si ieftin. Cum ar fi o prajitura cu frisca facuta din smantana de casa cu un grad de grasime ales de dumneavoastra?

Daca tot am amintit de smantana din magazin, stiati ca aceea este pasteurizata, pe cand cea pe care o puteti face dumneavoastra nu poate fi decat proaspata si neprocesata termic? Acum ganditi-va iar la acea prajitura buna.

Separatorul de smantana ar trebui sa fie alaturi de mixer, robotul de bucatarie, sau masina de facut paine. Atat timp cat avem control asupra a ceea ce consumam avem control asupra sanatatii noastre, ba chiar mai mult, pentru prima data sunt de acord cu o tendinta, cu o moda, si cred ca sunt in asentiment cu dumneavoastra, aceea de a manca produse bio.

Dupa centrifugare si separarea smantanii ramane laptele degresat, astfel nimic nu se pierde, totul se transforma. Laptele degresat este mai usor digerabil si poate fi folosit, dupa cum toata lumea stie, in cafea. De asemenea, sunt multe retete pentru masti de fata sau de par care folosesc acest produs si internetul este plin de ele. Dar o utilizare mai putin cunoscuta este in cea pentru stropitul plantelor in amestec cu tinctura de iod. Aceasta ataca bacteriile, iar acidul lactic elimina sporii ciupercilor patogene.

Read More