Cum se spala un aparat de muls pe interior

Una din intrebarile clientilor nostri la achizitia unui aparat de muls este despre curatarea masinii pe interior.

Dupa fiecare folosire, utilizatorul trebuie sa curete aparatul de muls. Pentru aceasta se goleste bidonul la modelele portabile, se opreste aparatul si se apasa ventilul colectorului iar la modelele fixe se inchide ventilul de vid de pe conducta de vid si se apasa ventilul colectorului. Dupa golirea bidonului se spala piesele utilizatate la transferul laptelui, introducand setul de cupe intr-un vas. Se arunca apa si se repeta procedura folosind apa fierbinte cu detergent pentru aparate de muls. Dupa o clatire finala, aparatul este pregatit pentru urmatoarea operatie de mulgere.

Pentru curatarea mulgatorului pe interior se poate folosi un solvent pentru grasime si albumina RM 731 ASF de la Karcher, disponibil in bidon cu o capacitate de 5L. Acesta indeparteaza si cele mai puternice murdarii de grasimi, albumina, ulei si calamina de pe pardoseli, suprafete de lucru, masini, si este adecvat indeosebi pentru companiile de procesare a alimentelor. Este simplu de manipulat si protejeaza materialele. Se utilizeaza cu aparate de curatat cu inalta presiune, aparate de pulverizat sau manual. Ca proprietati ale acestui detergent pentru aparate de muls mentionam: este alcalin, are o valoare ph de 13.1, in concentrat, dozarea este de 1-5%.

Detergentii Karcher utilizeaza materii prime de inalta calitate, sunt retete brevetate, cu componente de protectie la coroziune si alte adaosuri speciale. Detergentii sunt adaptati la cerintele utilizarii in aparatele de curatare cu inalta presiune, fiind stabili si la temperaturi de pana la 150 grade Celsius. Aceste solutii de curatare sunt autorizate pentru industria alimentara si, in cazul unei utilizari regulamentare, pot fi folositi in toate domeniile productiei de alimente. Din toate aceste motive recomandam utilizarea unui astfel de detergent pentru spalarea unui mulgator.

Curatarea corespunzatoare a unui aparat de muls ajuta la realizarea unor rezultate optime si la o durata lunga de viata a aparatului. Daca aparatul este utilizat zilnic, la fel de des trebuie realizata si curatarea sa. Saptamanal se curata cu o perie si restul pieselor utilizate la transferul laptelui.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de aparate de muls. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>