Exhaustor radial – informatii generale

Exhaustor radial este numele utilajului care se conecteaza la masinile de prelucrare a lemnului pentru a absorbi rumegusul rezultat in urma utilizarii acestora. In articolul de astazi va prezentam cum se foloseste un exhaustor radial.

Un exhaustor radial Bernardo prezinta consum redus de energie, cu functionare silentioasa datorita lamelor ventilatoare curbate. Suprafata este acoperita cu strat de pulbere de inalta calitate rezistenta la zgarieturi iar datorita constructiei optimizate eficienta este ridicata. Este un ventilator ideal pentru aspirarea prafului, aschiilor, fumului, particulelor din plastic, lemn.

Conectarea electrica la un exhaustor radial

Conectarea la sursa de alimentare cu energie electrica

  • Dispozitivele de deconectare trebuie sa fie plasate inainte de racordul la reteaua de alimentare cu energie electrica.
  • Pentru protectia echipamentului se recomanda alimentarea de la o retea electrica dotata cu o siguranta de protectie plasata la maxim 1.5 m de axul terminal.

Deconectarea de la sursa de alimentare cu energie electrica

  • Deconectarea de la reteaua de alimentare cu energie se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv operat manual.
  • Verificati ca atunci cand finalitati sarcina de lucru si inainte de a realiza lucrari de intretinere si ajustari sa deconectati echipamentul de la reteaua de alimentare cu energie electrica.

Impamantarea la un exhaustor radial

Impamantarea pentru un exhaustor radial se realizeaza prin conectarea terminalului galben / verde la cablul de alimentare cu energie electrica. Verificati ca echipamentul sa fie impamantat inainte de utilizare.

ATENTIE! Nu deconectati firul de impamantare inainte de a deconecta echipamentul de la reteaua de alimentare cu energie.

Instalatia electrica si conditiile de depozitare pentru un exhaustor radial

Echipamentul electric este realizat sa functioneze in urmatorii parametri. Daca se lucreaza la parametrii mai mari decat cei descrisi se recomanda verificarea temeinica a echipamentului electric.

Temperatura aerului: +5oC ~ +55oC in aer liber iar temperatura aerului pe o perioada de utilizare de 24 ore nu trebuie sa depaseasca +50oC. Umiditate: 30% ~ 95%. Altitudine: pana al 1000 m deasupra nivelului marii.

Conditii de transport si depozitare: -25oC ~ +55oC si pentru scurte perioade fara a depasi 24 ore pana la +70oC.

Utilizarea echipamentului la un exhaustor radial

Un furtun cu dimensiuni apropiate este conectat la exhaustor. Pentru a asigura obtinerea de rezultate optime ale exhaustorului verificati ca capacitatea acestuia sa fie corelata cu necesarul masinii de prelucrare lemn la care este conectat.

Dupa racordarea corespunzatoare a exhaustorului la masina de prelucrat lemn, conectati-l la reteaua de alimentare cu energie electrica conform instructiunilor. Atunci cand nu este utilizat, exhasutorul trebuie sa fie deconectat de la reteaua de alimentare cu energie electrica.

Acest exhaustor este pornit si oprit actionand butoanele I/O. In timpul utilizarii, actionati intotdeauna exhaustorul cu ajutorul acestor butoane.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de exhaustoare radiale .

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>