Ghilotina mecanica – informatii si caracteristici

ghilotina-mecanica

Ghilotina mecanica serveste la prelucrarea metalului, cauciucului sau a altor materiale asemanatoare. Modelul de care va scriem astazi este utilizat pentru debitarea dreapta a foilor metalice. Materialele debitate sunt otel mediu si se debiteaza cu o forta de 450N/m2, materiale nemetalice precum cauciuc, plastic etc. Temperatura foii metalice la cald nu trebuie sa fie mai mare de 50oC. La sarcina maxima masina lucreaza cu cursa unica. Atunci cand masina este utilizata pentru debitarea marerialelor mai dure, trebuie redusa corespunzator grosimea foii metalice de debitat. Masina este utilizata pentru debitarea foilor de materiale in industrii precum cea mecanica, cea electrica, industria auto etc.

Caracteristici ghilotina mecanica model 2500X3:

  • Cadrul masinii este realizat din otel sudat cu constructive compacta, usor si extreme de rigid.
  • Ghidajele cutitelor se inclina in fata spre suprafata lamei inferioare pentru a realiza debitari curate. Suruburile de pe cutitul superior permit ajustari ale acestuia pentru a elimina bavurile de pe marginea materialului.
  • Ansamblul de fixare este dotat cu arcuri fluture ce fixeaza dispozitivul de fixare a foii metalice fara a o avaria.
  • Masina este actionata prin intermediul cutiei de viteze montata direct pe ax. Constructia compacta si lubrifierea garanteaza utilizarea pe perioada indelungata si nivel redus de zgomot.
  • Masina un este dotata cu manivele, cutitele fiind actionate cu ajutorul franei electromagnetice. Acest lucru asegura racirea corespunzatoare a motorului si salveaza energie.
  • Ecartamentele din fata si din spate sunt dotate cu scale pentru masurare. Ecartamentul spate poate fi ajustat cu usurinta pentru sincronizare.

Constructie  ghilotina mecanica model 2500X3:

Cadrul masinii

Cadrul maisnii este sudat si cuprinde 2 coloane, una in partea stanga si una in partea dreapta, masa de lucru si bratul. Acesta asigura suficienta forta si rigiditate. Gaurile de ridicare sunt incorporate in partea superioara a fiecarei coloane. Orificiile pentru fixarea masinii cu suruburi in fundatie se regasesc pe fiecare parte a coloanelor, miscare bratului este ghidata de doua ghidaje, unul partea stanga si unul in partea dreapta. Este posibili sa se ajusteze abaterea cutitului, doua manere ajustoare se gasesc in partile laterale ale celor doua coloane.

NOTA! Atunci cand ajustati abaterea cutitului slabiti bolturile su excentric si suruburile. Dupa realizarea ajustarilor, acestea trebuie fixate corespunzator. Ecartamentul fata este dotata cu scala si opritor pentru a asigura unghiul potrivit de taiere. Acesta include doua placi de ghidare cu o scala si limitatoare ajustabile. Pe placa verticala a mesei sunt pozitionati patru rulmenti pentru axul principal. Placa metalica din partea inferioara a masinii este destinata fixarii motorului.

Montantii cutitelor

Montantii cutitelor sunt structuri din otel sudate. Acestea sunt atasate la axul principal cu ajutorul unor axuri pin. Cutitul este fixat de catre suruburile de fixare ce pot fi utilizate pentru ajustarea acestuia.

NOTA: este recomandat sa se utilizeze cutit intarit 59-61RC atuncic and se debiteaza foaie metalica din otel silicon.

Sistemul de transmisie

Motorul principal este motor cu frana magnetica, montat sub masina, ce conduce independent cutia de viteze prin intermediul curelelor V. Cutia de viteze este dotata cu doua trepte de viteza si este montata direct pe ax, tensiunea curelei putand fi ajustata cu ajutorul bolturilor ajustoare. Axul principal este montat pe stand cu ajutorul a patru rulmenti. La unul din capetele axului este montat un excentric ce transforma miscarea de rotatie a axului in miscare de culisare a
montantilor pentru taiere. Fuliile sunt montate pe axul arborelui si cutia de viteza cu ajutorul unor bucse cu surub fiind foarte usor de montat si demontat. La celalalt capat al axului este montat discul pentru frana electromagnetica ce asigura oprirea si pornirea imediata.

Ecartamentul spate

Ecartamentul spate este format din roata dintata, rack ax, bloc culisant, parghie, bara ecartament rectangulara, manivela ajustare ax etc. Rack-urile stanga si dreapta sunt montate sub placa orizontala a montantului inferior cu ajutorul a doua locasuri. Blocul culisant poate culixa in fata si spate de-a lungul rack-ului axului iar bara rectangulara este fixata de blocul culisant cu ajutorul parghiei. Atunci cand se roteste manivela, axul ajustor actioneaza doua pinioane ce ajusteaza blocul culisant si bara rectangulara in fata si spate. Axul ajustor este utilizat pentru ajustarea sincronizarii la cele doua capete. La prima instalare, acesta trebuie ajustat cu atentie. Rack-ul drept este fixat cu o placa de etansare ce poate fi citita cu ajutorul unor lentile. Acuratetea de citire este de 0.5 mm. Marginea cutitului inferior este referinta pentru pozitia „zero“ a scalei. Atunci cand se instaleaza masina pentru prima oara sau dupa ascutirea cutitelor pozitia „zero“ trebuie verificata cu atentie. Pe cele doua blocuri culisante sunt fixate doua manere. Dupa ajustarea distantei ecartamentului strangeti manerele pentru a asigura precizia dimensionala a materialului de debitat.

Dispozitivul de fixare

Dispozitivul de fixare este format dintr-o placa de fixare, seturi de arcuri de fixare din polister, suruburi ajustoare ale presiunii, suruburi de deschidere si placi paralele. Placa de fixare poate fi mutata in sus si in jos cu ajutorul canelurilor de ghidare stang si drept. In aceste caneluri de ghidare sunt prezente piulite . pentru ca placa de fixare sa fixeze piesa de prelucrat se actioneaza suruburile ajustoare. Ajustati suruburile de deschidere pentru ca montantul cutitului sa urce la punctul mort. Distanta dintre blocurile de fixare si masa de lucru nu trebuie sa fie mai mare de 7 mm pentru a aplica presiune cu fermitate pe foaia metalica inainte de taiere. Capurile presoare ale placii de fixare sunt dotate cu blocuri cu poliester antiderapant pentru a nu deforma foaia metalica in timpul debitarii.

Dispozitivele de protectie

Masina este dotata cu dispozitive de protectie pe partile laterale si partea superioara si este astfel, sigura si de incredere.

Partea electrica

Masina este dotata cu motor trifazat. Motorul electric face parte din seria YSZ132-4 cu frana electromagnetica. Panoul electric al masinii este dotat cu un mecanism electromecanic de blocare atunci cand usa este deschisa. Masina trebuie sa fie prevazuta cu impamantare si protectie pentru firele de alimentare.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de ghilotine mecanice. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>