Motocultorul EMT – ajutorul tau la realizarea lucrarilor agricole

Motocultoarele profesionale EMT pot realiza lucrari agricole printre care si aratura la adancime de 26 cm in functie de sol, pe suprafete mari de teren. Motoarele LOMBARDINI Diesel deosebit de puternice de 8.5 CP, respectiv 12.2 CP si cutia de viteze performanta fac din acest motocultor unul dintre cele mai puternice utilaje din gama sa.

Motocultivatoarele EMT au fost proiectate pentru a lucra cu sapa rotativa. Avantajele motocultorului EMT constau in: largimea frezei, posibilitatea de reglare a ghidonului, o gama vasta de lucrari, viteze si dispozitive de siguranta pentru a preveni accidentele. Masina este extrem de universala, pe langa sapa rotativa pentru cultivat, se pot monta plug, remorca, plug de bilonat, pompa stropire etc.

Pentru montarea frezei de pamant:

  • Se scot rotile motocultorului si se monteaza frezele.
  • Se cupleaza pintenul pentru reglarea sapaturii, dupa care se poate incepe lucrul.

Pentru montarea plugului de bilonat:

  • Se cupleaza la motocultor cupla „U’’ cu cuplajul motocultorului „M” si se prinde cu boltul „W”.
  • Se face reglajul plugului cu dispozitivul de reglare „T”.

Pentru cuplarea remorcii la motocultor:

  • Se monteaza placa de prindere a sistemului de directie al remorcii,se cupleaza tija de directie „J” pe placa de prindere „BB”. Se cupleaza remorca: cupla „I” cu cuplajul motocultorului „M” si se adauga boltul „W”, dupa care se cupleaza cadranul „G” la priza de forta a motocultorului „Y” iar celalat capat la priza de forta a remorcii.
  • Se cupleaza cablul de acceleratie respectiv cablul de ambreiaj.
  • Remorca prezinta o manevrabilitate usoara deoarece sistemul de directie este compus din caseta de directie si tija de directie care se monteaza usor pe placa „BB”. Remorca are cutie de viteze (4 viteze inainte si una inapoi).
  • Remorca are sistem de franare(pompa frana),frana de mana, pedala de ambreiaj, pedala de acceleratie, pedala frana.
  • Remorca prezinta un cadru robust, sistemul de amortizare este reaizat prin arcuri tip foi. Remorca este basculabila, acesta operatie realizandu-se foarte usor prin actionarea manetei „X” .
  • Remorca suporta o incarcatura de 1000 kg.
  • Cand remorca este cuplata la motocultor, priza de forta a motocultorului trasmite o forta catre cutia de viteze a remorcii, ceea ce rezulta o tractiune mare, la puntea remorcii.
  • Pentru transportul de persoane se rabateaza foarte usor oblonul „Q”.

Remorca cu roti libere este usor de manuit deoarece remorca are sistem de directie, se conduce destul de usor prin actionarea volanului; are sistem propriu de directie, franare, accelerare, debraiere si nu in ultimul rand transmisie proprie, este usor adaptabila la motocultivator. Remorca se poate aplica direct pe motocultivator agatand-o de indoitura de legatura. Rotile conducatoare sunt cele din spate (ale remorcii) si se conduce cu volanul. Frana este asigurata de doua frane pe tambur montate pe rotile posterioare si comandate de o pedala. Frana de parcare este controlata de o parghie manuala si actioneaza pe rotile din spate. Capacitatea remorcii este de 1000 kg. Dimensiunile cutiei sunt: latime: 150cm, lungime cuvei remorcii: 168 cm, lungimea totala: 330 cm, inaltime remorca: 130 cm, lungime totala (motocultor+remorca): 440 cm.

Modele de motocultoare EMT:

modele-motocultoare


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de motocultoare. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

2 comments to Motocultorul EMT – ajutorul tau la realizarea lucrarilor agricole

  • Petru  says:

    Vreau

  • Petru  says:

    Vreau să cumpăr și eu

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>