Un atelier de productie de jucarii de lemn poate fi o afacere atat profitabila, cat si distractiva. Imaginati-va ca ati putea crea jucarii precum trenuri sau case de papusi, jucarii educative precum cuburi sau puzzle-uri, lucrusoare care ar inveseli orice copil. O activitate de acest gen poate ramane si la stadiul de hobby, o interesanta modalitate de petrecere a timpului liber creand tot felul de obiecte pentru copii si adulti.
Pentru a incepe o astfel de afacere sunt necesare o serie de utilaje de prelucrare a lemnului pentru actiuni ca: debitare, rindeluire, degrosare, formatizare, frezare, gaurire, strujire, slefuire, fixare. Aceste utilaje se aleg in functie de tipul jucariilor pe care doriti sa le produceti.
Debitare
Pentru debitarea materialului lemnos se utilizeaza circularul care pregateste astfel piesa la dimensiunile dorite. Noi va propunem ferastraul circular universal UZT 400, aplicabil la numeroase lucrari si manevrabila datorita dotarii cu mese transportatoare de incarcare si descarcare.
Rindeluire si degrosare
Se introduce materialul de prelucrat in masina de rindeluit si degrosat (ADM 260) sau separat masina de rindeluit (SP 300) si masina de degrosat (TP 410) si se obtine blatul neted, fara asperitati, gata pentru a trece in urmatoarea etapa de prelucrare.
Formatizare
In cazul in care este necesar, piesa de lucru trece printr-o etapa de formatizare – debitare la dimensiunile piesei finale ce trebuie obtinute cu ajutorul unui ferastrau circular de formatizat (TK 315 F).
Frezare
In urmatoarea etapa, piesa de lucru este frezata cu masina de frezat (T 750) oferindu-i-se aspectul dorit.
Gaurire
In cazul in care este necesar, piesa va fi gaurita. Masina pentru mortezat HM 25 TOP este ideala pentru aceasta actiune.
Strunjire
In cazul pieselor care necesita strunjire, operatiunea se realizeaza cu ajutorul unui strung pentru lemn (KDM 1100), iar daca piesele sunt de serie, ideal ar fi sa se utilizeze un copiator (KDH 1100).
Slefuire
Ulterior operatiunilor anterioare, acolo unde este cazul, piesa este slefuita cu o masina de slefuit plan (KSM 2100), o masina de slefuit cu ax oscilant (HV 80 OSZI) sau, daca sunt panouri mai mari, cu o masina de slefuit cu tambur (ZSM 500).
Fixare
Dupa pregatirea pieselor acestea sunt imbinate prin incleiere sau fixate cu pistolul pneumatic combinat capse si cuie (KN 5040 L).
Dupa finalizarea acestor etape se procedeaza la lacuirea si vopsirea pieselor obtinute urmand ca dupa uscare sa poata fi utilizate.
UTILE
Prelucrarea lemnului genereaza substante care trebuie eliminate din aerul respirat Pentru colectarea talasului rezultat in urma frezatului, rindeluitului si altor actiuni, este recomandata folosirea unui exhaustor. Acesta curata si filtreaza aerul si astfel previne aparitia problemelor de sanatate si deteriorarea echipamentelor.
REZUMAT:
Si cat costa aceste masini?
Gasiti toate aceste produse pe site-ul nostru http://www.ebernardo.ro. Pentru a putea discuta direct va rog sa ne oferiti un nr de telefon sau ne contactati la 0730 260 454. Multumim pentru interes!
Multumesc.
sINT INTERESAT SA INVESTESC INTR-UN ATELIER DE PRODUCTIE DE JUCARII DIN LEMN IN SCOPUL EXPORTURLUI DAR SI PT PIATA INTERNA. LEGAT DE URILAJELE PREZENTATE DE D-NA MIHAELA IN June 25, 2013, ROG SA IMI TRASNMITE -TI OEFRTA CURENTA PENTRU ACESTE UTILAJE. SUPREM GRUP ROMANIA, LUCIAN DUMBRAVA 0743025899 / http://WWW.SUPREMOFFICE.RO
Buna ziua,
Sunt interesat in dotarea de la 0 a unui atelier de productie jucarii din lemn.
Va rog frumos daca imi puteti oferi suport in alegerea aparaturii potrivite.
Multumesc,
O zi placuta!