Junior 150 TOP – strung pentru prelucrarea metalului

Un strung se caracterizeaza prin pozitia orizontala a arborelui principal si, in special, prin universalitatea lucrarilor pe care le poate executa. Operatiile pot fi realizate din una sau mai multe prinderi. Semifabricatul se prinde intre varfuri cand lungimea lui depaseste mult diametrul si se fixeaza in universal cand diametrul este mai mare decat lungimea. Dimensiunile pieselor de prelucrat constituie un criteriu de clasificare a acestor masini in: strunguri mici cu diametrul maxim de strunjit deasupra patului dp sub 250 mm si distanta intre varfuri L de 450—600 mm; strunguri mijlocii cu dp = 250… 800 mm si L = 500… 8000 mm; strunguri grele cu de peste 800 mm si L ajunge la 12000 mm sau chiar mai mult.

Unul din strungurile pe care le recomandam este Junior 150 TOP, strungul clasic Junior 150, imbunatatit. Mecanismul de avans este acum mai usor de folosit si designul capului de angrenare este si el modernizat. Modelul include o gama larga de accesorii standard, strungul adresandu-se mestesugarilor si amatorilor, datorita raportului pret – eficienta. Aditional acest model ofera echipament de racire si frana de ax.

Avantajele alegerii unui strung Junior 150 TOP:

  • Este un strung usor de deservit cu surub conducator pentru filetare sau avans automat;
  • Prezinte punte batiu demontabil pentru prelucrarea pieselor cu diametru marit;
  • Prezinta batiu prismatic puternic nervurat pentru minimalizarea vibratiilor;
  • Sistemul de avans si turatii este montat simplu, cu reglare precisa si usoara;
  • Prezinta batiu prismatic puternic nervurat,cu ghidaje calite prin inductie si rectificat cu precizie;
  • Papusa mobila poate fi deplasata cu +/- 5 mm pentru strunjire conica;
  • Axul principal este echipat cu 2 rulmenti reglabili cu role conice de precizie (concetricitate ≤ 0,009 mm);
  • Prezinta papusa mobila si roata de manevra cu cadran cu gradatie de precizie de 0,04 mm;
  • Papusa mobila, axul fix si toate ghidajele sunt reglabile;
  • Are sanie superioara cu scala, posibilitate de rotire +/- 45°.

Masina este transportata intr-o cutie de lemn speciala, fiind fixata cu bolturi de baza cutiei. Cateva dintre accesorii sunt montate pe strung si altele sunt impachetate in cutii separate sau fixate direct de baza cutiei. Manipularea masinii impachetata trebuie sa fie facuta cu ajutorul unei macarale. Deoarece vopseaua de pe masina poate fi deteriorata in timpul manipularii, se recomanda asezarea unor tampoane de protectie dintr-un material adecvat, in locurile care prezinta riscuri.

Pentru a obtine acuratete si precizie in utilizarea masinii, se monteaza pe o suprafata plana la un nivel indicat. Fundatia ar trebui sa fie de beton cu o grosime de la 200 la 300 mm, in functie de sol. Masina impachetata este ridicata de macara dupa ce sunt pozitionate ancora si bolturile de fixare. Cu cat fundatia este mai joasa, cu atat bolturile vor intra mai repede in gaurile respective. Dupa ce cimentul este bine asezat (3-4 zile), se strang piulitele de bolturile de ancorare cu atentie. Se verifica inca odata nivelul masinii si, daca este necesar, se corecteaza cu ajutorul bolturilor de nivelare.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de strunguri. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>