Cum se testeaza functionarea unui strung

Achizitionarea unui strung necesita ca dupa asamblarea completa, sa realizati o testare pentru a va asigura ca masina functioneaza in mod corespunzator si este gata de exploatare regulata. Testarea functionarii consta in a verifica urmatoarele: motorul porneste si functioneaza in mod corect si functia de oprire de siguranta buton functioneaza corect.

Daca, in timpul efectuarii testului, nu puteti localiza cu usurinta sursa unui zgomot neobisnuit sau vibratii, opriti strungul imediat, apoi rezolvati problema. Daca nu puteti gasi o solutie, contactati suportul nostru tehnic (numar telefon 0730 260 454) pentru asistenta.

Pentru a incepe testarea functionarii:

1. Asigurati-va ca ati inteles instructiunile de siguranta de la inceputul manualului si ca toate sectiunile de configurare anterioare au fost finalizate.

2. Asigurati-va ca strungul este lubrifiat, iar nivelurile uleiurilor sunt complete.

3. Asigurati-va ca universalul este fixat corect pe ax.

4. Asigurati-va ca toate instrumentele si sculele folosite in timpul instalarii sunt eliminate de pe strung.

NOTA! Niciodata nu schimbati vitezele strungului cand acesta este in functiune, asigurati-va ca atat maneta pentru piulita de avans si selectorul vitezei de avans sunt decuplate inainte de a porni strungul! In caz contrar, sania poate ajunge in universal sau papusa mobila si provoca daune grave.
5. Decuplati maneta pentru piulita de avans si selectorul vitezei de avans(a se vedea figura 1) si asigurati-va ca dispozitivul de blocare a saniei este slabit pentru a permite surubului sau tijei de de avans sa mute pinola daca este necesar.

functionare-strung

6. Asigurati-va ca comutatorul pompei de lichid de taiere este inchis; duza lichidului de taiere se afla in tava de span a strungului.

ATENTIE! Inainte de a porni strungul, asigurati-va ca ati efectuat toate instrunctiunile precedente de asamblare si reglare si ati citit manualul si sunteti familiarizat cu diferitele functii si caracteristici de securitate de pe acest echipament. Nerespectarea acestui avertisment poate duce la vatamari corporale grave sau chiar moartea!

7. Rotiti butonul de oprire (a se vedea figura 2) in sensul acelor de ceasornic pana cand iese.

8. Deplasati maneta de directie a avansului (a se vedea figura 2) in pozitia de mijloc (decuplat).

testare-functionare-strung

9. Mutati maneta lunga pentru viteza axului in pozitia “B” si deplasati maneta dreapta pentru viteza axului in pozitia “1”, acum viteza axului este de 75 rpm.

NOTA: Atata timp cat maneta de directie de avans prezentata in Figura 2 este dezactivat, nu vor fi transmise cupluri la cutia de viteze de schimbare rapida sau orice alt component.

10. Apasati butonul de pornire(a se vedea figura 2), apoi mutati maneta ON / OFF pentru a porni strungul. Axul se va roti la 75 rpm. Cand functioneaza corect, strungul functioneaza fara probleme cu zgomote reduse si fara vibratii sau frecare.

  • Investigati si corectati zgomotele ciudate sau neobisnuite sau vibratiile inainte de a utiliza strungul mai departe. Deconectati intotdeauna strungul de la reteaua de alimentare cu energie atunci cand investigati sau corectati probleme potentiale.

11. Mutati maneta ON / OFF in pozitia centrala, si apasati butonul de oprire.

12. Fara a resetarea butonul de oprire, mutati maneta ON / OFF in jos. Strungul nu ar trebui sa porneasca.

  • Daca strungul nu porneste, butonul de oprire de siguranta functioneaza corect. Procedati la pasul urmator.
  • Daca strungul porneste (cu butonul de oprire apasat), deconectati imediat de la reteaua de alimentare cu energie electrica. Caracteristica butonului de oprire de siguranta nu functioneaza corect. Aceasta caracteristica de siguranta trebuie sa functioneze corect inainte de a continua cu operatiunile obisnuite. Apelati la ajutor autorizat.

13. Rotiti butonul de oprire de urgenta in sensul acelor de ceasornic pana cand iese.

14. Asigurati-va ca lampa functioneaza.

15. Asigurati-va ca duza de lichid de racire este indreptata spre tava de span, apoi porniti comutatorul pompei de lichid de racire si deschideti supapa duzei. Dupa ce verificati ca curge lichid de racire prin duza opriti pompa cu ajutorul comutatorului.

16. Porniti axul si actionati pedala de franare. Puterea motorului ar trebui sa fie taiata si axul ar trebui sa se opreasca imediat.


Magazinul online EMT ofera o gama diversa de strunguri pentru metal. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>