Strung cu surub de ghidare – generalitati

Strung cu surub de ghidare Proficenter 250 – ministrung destinat prelucrarii pieselor mici din metal si materiale neferoase si obtinerii diferitelor forme, cum ar fi: patrate, cilindrice, conice prin strunjire, gaurire sau frezare. Acest echipament poate fi utilizat, de asemenea, pentru realizarea de filete metric si inch. Cu capul de frezare instalat, masina poate realiza cu succes operatiuni de gaurire si frezare.

Avantajele pentru acest strung cu surub de ghidare sunt: angrenaj cu reglare electronica continua pentru rezultate precise de lucru, elementele de control si intrerupatoarele sunt usor de deservit, batiu prismatic calit prin inductie si rectificat cu precizie, surub conducator cu avans automat, unitate de frezare cu reglare fina si precisa, exactitate de lucru datorita mecanismului de prindere a pinolei.

Caracteristici tehnice strung cu surub de ghidare:

1. Capul de actionare al echipamentului
Motorul pentru strunjire asigura asigura rotirea axului prin intermediul unei curele canelate. Viteza axului este variabila si poate fi reglata cu ajutorul butonului selector pentru viteza pozitionat in partea frontala a panoului de control. Axul este prevazut cu adaptor conic MT 2 pentru fixarea unei flanse optionale. Universalul cu autocentrare cu 3 bacuri este montat pe flansa strungului. Pentru a indeparta universalul scoateti cele 3 piulite de blocare de pe lateralul flansei.

2. Cutia de viteze
Cutia de viteze este protejata de un capac, deschideti capacul cutiei de viteze din partea stanga a strungului si selectati roata dintata de dimensiuni corespunzatoare pentru a selecta avansul si pasul pentru filetare. Montati roata dintata in cutia de viteze si conectati-o la surubul conducator.
Avansul automat este actionat sau decuplat prin rotirea ambreiajului de pe panoul de comanda. Rotiti ambreiajul spre stanga (simbolul mana) pentru avans manual, rotiti ambreiajul spre dreapta (surub) pentru avans automat.

3. Papusa mobila
Papusa mobila poate fi mutata de-a lungul batiului in orice pozitie si fixata cu ajutorul a doua suruburi (pozitionate in fata papusii), pentru a slabi sau strange pana papusii apoi se poate indeparta sau fixa papusa. Axul papusii mobile are o receptie MT 1 pentru a putea utiliza varful de centrare livrat standard.

4. Sania longitudinala si transversala
Sania longitudinala este dotata si cu sanie transversala montata pe pinola ce permite realizarea de operatiuni complicate si delicate. Aceasta poate fi condusa de surubul conducator prin intermediul unei piulite ce asigura avansul automat atunci cand ambreiajul este pozitionat in partea dreapta.

5. Capul de frezare
Inainte de actionarea frezei se fixeaza mandrina in ax (MT 1), se introduce cablul in priza de pe capul de actionare al strungului. Se roteste switch-ul in pozitia de Gaurire/Frezare pe panoul principal.

6. Motorul
Acest echipament este dotat cu doua motoare DC, unul pentru strunjire, celalalt pentru frezare si gaurire.

strung-cu-surub-de-ghidare


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de strunguri cu surub de ghidare.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>