Cum poti cumpara cu 24% mai ieftin

EMT ofera posibilitatea de a realiza achizitii intracomunitare, prin urmare de a cumpara produsele EMT direct de la producatorul extern, cu factura intracomunitara, scutita de TVA. Puteti astfel beneficia de produsul dorit la un pret cu 24% mai mic.

Ce este achizitia intracomunitara de bunuri? Art. 130.1 din Codul fiscal defineste achiziţia intracomunitară de bunuri obţinerea dreptului de a dispune, ca şi un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinaţia indicată de cumpărător: de catre furnizor, de catre cumparator sau de catre alta persoana, in contul furnizorului sau al cumparatorului, catre un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.

Cine poate face achizitii intracomunitare? Achizitiile intracomunitare pot fi realizate de catre persoane juridice, inregistrate ca platitoare de TVA, care se inregistreaza in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Inscrierea in baza de date europeana VIES se poate verifica aici.

Exista o suma minima sau maxima la achizitii intracomunitare? Nu. S-a fixat un plafon de 10000 euro dincolo de care doar anumite categorii de persoane au obligatia de a plati TVA: persoanele juridice neimpozabile, in principal autoritati publice ce actioneaza in aceasta calitate si care nu desfasoara activitati supuse TVA, persoane neplatitoare de TVA a caror cifra de afaceri anuala declarata sau realizata este sub 35000 de euro si celelalte persoane impozabile neinregistrate ca platitori de TVA ce desfasoara exclusiv operatiuni scutite fara drept de deducere a TVA.

Pentru mai multe informatii legate de achizitiile intracomunitare ne puteti contacta la nr de telefon 0730 260 454 sau pe marketing [at] emtools [dot] ro. Departamentul nostru financiar in colaborare cu cel comercial va vor oferi suportul necesar pentru a decide care este cea mai buna varianta de plata: interna sau intracomunitara.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>