Ferastrau gater – mod de operare

operare-ferastrau-gater

Ferastrau gater – ideal pentru transformarea bustenilor (atat de esenta moale, cat si a celor de esenta tare) in scanduri, panouri si grinzi. Pentru operarea corespunzatoare a unui ferastrau gater se recomanda a se respecta urmatorii pasi:

 1. Purtati manusi de lucru pentru aplicatii grele, ochelari de protectie certificati cu masca de fata, papuci de protectie si masca de praf.
 2. Folositi gaterul numai cu ajutorul unei alte persoane.
 3. Umpleti rezervorul de racire cu apa curata.
 4. Porniti si utilizati motorul in conformitate cu manualul furnizat al motorului.
 5. Reglati turatia pentru a aduce panza la viteza dorita, ridicati inelul de blocare si rotiti-l pentru a bloca parghia pentru ambreiaj la loc, asa cum se arata mai jos.
 6. Viteza panzei ar putea avea nevoie sa fie marita atunci cand ferastraul este sub sarcina.
 7. Taiati crengile inainte de a prelucra bustenii.
 8. Pentru a evita vatamarea grava, nu debitati bustenii cu obiecte straine pe ei, cum ar fi cuie sau orice alte piese metalice.
 9. Asezati bustenii ce trebuie debitati pe suporturi.
 10. Operatorul si orice alti operatori trebuie sa ramana pe partea din fata si din spate a panzei ori de cate ori motorul este pornit.
 11. Mutati cadrul ferastraului incet de-a lungul caii de rulare si contra busteanului pentru a-l debita.
 12. Taiati marginile rotunjite ale busteanului.
 13. Cand cheresteaua este patrata sau placi poate fi taiata pana la specificatiile precizate.
 14. Pentru a preveni accidentele, opriti motorul si scoateti bujia dupa utilizare. Asteptati pana cand motorul se raceste, curatati piesele exterioare cu o carpa curata apoi depozitati echipamentul departe de indemana copiilor.

Utilizati un ferastrau gater cu motor termic doar in spatii bine ventilate. Monoxidul de carbon eliminat de motorul termic in timpul functionarii este extrem de daunator. Nu se recomanda utilizarea acestui model in spatii inchise, langa ferestre sau alte spatii cu ventilatie deficienta.


Magazinul online EMT ofera o gama diversa de ferastraie gater. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>