Ferastrau gater – pentru intretinerea corecta a acestui ferastrau este esentiala pentru siguranta operatorului, obtinerea unor rezultate bune de morarit si prelungire duratei de viata a gaterului.
Mod de intretinere la ferastraie gater
1. Rulmentii volantelor – Lubrefiati cu vaselina zilnic inainte de utilizare. Folositi vaselina multifunctionala si industriala. Pentru utilizarea iarna, utilizati vaselina de joasa temperatura.
2. Tensionarea panzei – gresati manerele de tensionare “T” la fiecare 30 de zile. Folositi vaselina multifunctionala si industriala.
3. Ghidajele bustenilor – Greseati-le frecvent.
4. Curele – Verificati periodic starea si uzura curelelor de transmisie. Asigurati-va ca panza nu incaleca volantele.
5. Curea de transmisie – Verificati periodic tensiunea curelei de transmisie. Acesta trebuie sa aiba o deplasare nu mai mare de 1/2″.
6. Manerele de blocare „T” ale capului ferastraului – Ungeti filetele la fiecare 30 de zile.
7. Ghidajele verticale ale cadrului – ungeti usor in mod regulat cu ulei de masina si stergeti orice exces.
8. Volantele benzii – eliminati in mod regulat rumegusul care se poate aduna in interiorul ghidajului volantelor.
9. Ghidajele caii de rulare – Asigurati-va ca ambele cai de rulare raman intotdeauna saturate cu un amestec de 50%-50% de ulei de lant si kerosen. .Acesta va mentine rotile de transport lubrifiate si va ajuta la prevenirea acumularii de rumegus.
10. Rezervorul de apa de racire – atunci cand gaterul nu este utilizat, pastrati intotdeauna rezervorul de apa acoperit si depozitat la adapost pentru a preveni degradarea prematura a acestuia.
11. Lubrefierea panzei – Nu folositi motorina sau petrol lampant ca lubrifiant pentru panza de la ferastraie gater. Aceste substante duc la uzura prematura a panzelor de la ferastraie gater si performanta slaba de taiere. Pentru operarea in conditii de iarna, inlocuiti apa cu lichid de spalare parbriz.
12. Motorul – Verificati nivelul uleiului de motor inainte de fiecare utilizare la ferastraie gater si mentineti motorul conform instructiunilor stabilite de constructorul motorului in manualul de utilziare a motorului.
13. Cablurile de ridicare a cadrului – In mod regulat, in timpul si dupa operare, inspectati cablurile pentru orice uzura sau indoire. Asigurati-va ca aceste cabluri sunt in stare perfecta. Lubrefiati parte spiralata de multe ori, pentru a preveni uzura prematura. Inlocuiti cu cabluri noi daca este necesar.
14. Ghidajele – Verificati interiorul ghidajelor panzei la cel putin fiecare 8 ore de utilizare si eliminati rumegusul excesiv.
Magazinul online EMT ofera diferite modele de ferastraie gater. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.
Leave a reply