Feriti-va de produse contrafacute!

Produsele de succes sunt deseori copiate ilegal. Pirateria de produs si de brand sunt o problema si pentru STIHL. Consumatorii sfarsesc prin a plati un pret mare pentru ceea ce ei cred ca este o afacere buna. Si acesta deoarece un pret scazut pentru ferastraie contrafacute inseamna o slaba durabilitate, slaba performanta si mai ales, slaba siguranta. Cu toate acestea, nu toate falsurile sunt oferite la vanzare la preturi mici. In multe cazuri sunt cu doar putin mai ieftine decat originalul pentru a determina oamenii sa creada ca achizitioneaza produse marca STIHL.

Utilajele contrafacute sunt periculoase

Produsele STIHL respecta standarde stricte de calitate si siguranta. Nu acelasi lucru se intampla in cazul imitatiilor. Aceste scule deseori nu mai functioneaza dupa o scurta perioada si nu pot fi reparate din cauza lipsei de piese de schimb. De asemenea, anumite setari de siguranta pot fi defectuoase sau pot lipsi in intregime.

Ce face STIHL?

Contrafacatorii se axeaza in special pe motoferastraiele STIHL iar majoritatea falsurilor vin din China. Datorita culorilor de pe ambalaj, sunt oarecum asemanatoare cu produsele originale STIHL. De asemenea, stickere contrafacute cu brandul STIHL sau cu nume de modele cunoscute, cum ar fi MS 440, sunt plasate pe produse pentru a pacali cumparatorii. Exceptand culorile si numele de modele, aceste scule nu au nimic in comun cu motoferastraiele originale STIHL. Aceste imitatii sunt de obicei dotate cu o tehnologie foarte slaba, nu corespund standardelor de pe piata si nu pot fi vandute din acest motiv.

STIHL_Geschaeftsbericht_2007_0020

Cu ajutorul drepturilor de proprietate intelectuala, ce includ patente si brand-uri, STIHL ia masuri pentru a combate pirateria de produse si de brand in diverse tari. Brandul STIHL este protejat in mai mult de 160 de tari. Oriunde a fost legal posibil, de exemplu in Uniunea Europeana si in Statele Unite ale Americii, combinatia de culori portocaliu si gri deschis a fost de asemenea inregistrata ca marca de culoare. STIHL a cerut in mod oficial ca oficialii vamali sa confiste falsurile de cate ori produse contrafacute trec peste granita, inclusiv in Europa si China. In ultimii ani, STIHL a determinat confiscarea si distrugerea a mii de motoferastraie contrafacute, indepartand falsuri in valoare de cateva milioane de euro de pe piata.

Cum te poti proteja?

In special in pietele de strada, talciocuri si la negustorii ambulanti se comercializeaza produse contrafacute, inferioare si cu un grad mare de risc. STIHL isi vinde utilajele exclusiv prin dealeri autorizati care garanteaza calitatea originala, service si suport tehnic. Atunci cand vizitati un dealer STIHL, puteti fi sigur ca veti primi produse 100% calitate STIHL si nu doar imitatii ieftine.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de produse STIHL.

Tags:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>