Ghilotina motorizata – utilizare si caracteristici

Ghilotina motorizata serveste la prelucrarea metalului, cauciucului sau a altor materiale asemanatoare. Este utilizata pentru debitarea dreapta a foilor metalice, materialele debitate sunt otel mediu si se debiteaza cu o forta de 450N/m2, materiale nemetalice precum cauciuc, plastic etc. Materialele elastice si cele care au proprietati asemanatoare cu cele care contin magneziu nu pot fi prelucrate.

Temperatura foii metalice la cald nu trebuie sa fie mai mare de 50oC. La sarcina maxima masina lucreaza cu cursa unica. Atunci cand masina este utilizata pentru debitarea marerialelor mai dure, trebuie redusa corespunzator grosimea foii metalice de debitat.

Ghilotina motorizata este utilizata pentru debitarea foilor de materiale in industrii precum cea mecanica, cea electrica, industria auto etc.

Dotari ghilotina motorizata

  1. Cadrul masinii este realizat din otel sudat cu constructive compacta, usor si extreme de rigid.
  2. Ghidajele cutitelor se inclina in fata spre suprafata lamei inferioare pentru a realiza debitari curate. Suruburile de pe cutitul superior permit ajustari ale acestuia pentru a elimina bavurile de pe marginea materialului.
  3. Ansamblul de fixare este dotat cu arcuri fluture ce fixeaza dispozitivul de fixare a foii metalice fara a o avaria.
  4. Masina este actionata prin intermediul cutiei de viteze  montata direct pe ax. Constructia compacta si lubrifierea garanteaza utilizarea pe perioada indelungata si nivel redus de zgomot.
  5. Masina un este dotata cu manivele, cutitele fiind actionate cu ajutorul franei electromagnetice. Acest lucru asegura racirea corespunzatoare a motorului si salveaza energie.
  6. Ecartamentele din fata si din spate sunt dotate cu scale pentru masurare. Ecartamentul spate poate fi ajustat cu usurinta pentru sincronizare.

Manipulare ghilotina motorizata

Cu exceptia ecartamentului fata si spate, aceasta masina este livrata ca un ansamblu complet. Toate partile dezasamblate si accesoriile masinii sunt impachetate in cutia de accesorii. Despachetati masina si verificati daca nu sunt piese lipsa la livrare sau nu au fost avariate pe timpul transportului.

Masina trebuie manipulata cu ajutorul unor sufe de otel.

Instalare ghilotina motorizata

Ghilotina motorizata trebuie sa fie asezata pe o fundatie de beton astfel incat sa fie accesibila din toate partile. Dupa fixarea masinii pe fundatie cu bolturi, aceasta trebuie sa fie echilibrata longitudinal si transversal cu ajutorul suruburilor de echilibrare. Sunt permise abateri de pana la 0.2 mm la lungimi de 1000 mm. Dupa echilibrarea masinii, fixati masina de baza de beton.

Curatare ghilotina motorizata

Dupa instalarea masinii, utilizati solventi lichizi pentru a curata vaselina antiruginire de pe masina si lubrifiati-o cu ulei antiruginire. Nu curatati maisna cu piese metalice sau abrazive pentru a nu avaria partile masinii sau suprafetele vopsite.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de ghilotine motorizate. Click aici pentru cea mai buna oferta.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>