Scule si echipamente necesare pentru proiectele DIY

Esti pasionat de proiectele DIY? Iti petreci fiecare weekend cautand si punand in practica diferite idei pentru amenajarea casei si a gradinii? Atunci trebuie sa ai in dotare anumite scule care te vor ajuta sa-ti transformi visele in realitate. Astazi va vom enumera o serie de scule si echipamente de baza care sunt un ajutor pretios pentru activitatile de mesterit.

Masina de gaurit

Daca iti poti permite o singura unealta, atunci masina de gaurit trebuie sa fie alegerea ta. In functie de utilizator (femeie, barbat) si de activitatile pe care doresti sa le realizezi, poti alege intre o masina de gaurit de dimensiuni mai mici sau una cu putere mai mare.

Masinile de gaurit pot fi de doua tipuri, cu sau fara mandrina. De preferat e sa aveti in dotare 2 bucati, cate una de fiecare. Astfel veti avea una pentru gaurire si una pentru activitatile de construire. In plus este mult mai rapid decat sa fiti nevoiti sa schimbati biturile sau burghiile constant.

Kit portabil de accesorii

Va va fi de mare ajutor un kit portabil cu accesorii pentru scule precum: tubulare de diferite dimensiuni, tubulare lungi, varfuri torx, imbusuri, varfuri de surubelnita, biti, burghie lemn, burghie zidarie, burghie metal HSS.

Ferastrau circular cu masa

Daca este de ales un singur tip de ferastrau circular, atunci cel cu masa este de preferat, venind cu marele avantaj al stabilitatii. Este mai dificil sa mentii in aer un ferastrau circular, luptandu-te cu greutatea si incercand sa realizezi o taietura cat mai buna. Ferastraul circular cu masa este cea mai sigura alegere sau cel putin, cea mai potrivita alegere pentru inceput.

Cutie pentru suruburi

Nu trebuie cumparata, poti identifica singur o metoda de a tine in ordine suruburile. De exemplu poti depozita suruburile de diferite dimensiuni in borcane, iar aceste borcane le poti aranja intr-o cutie. Poti eticheta borcanele pentru a sti ce tip de suruburi adaposteste.

Casti protectie fonica

Aici te poti rasfata cu o pereche cat mai buna. Pana la urma e vorba de sanatatea ta. Nu strica sa-ti cumperi si un echipament de lucru corespunzator (ochelari de protectie, masca de protectie, manusi, salopeta).

Alte scule si unelte care nu ti-ar strica: ciocan, ruleta, surubelnita electrica, drujba, ferastrau pendular, cleme.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de utilaje pentru prelucrare lemn si metal. Click aici pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>