Sprijin financiar pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui

In aceasta perioada s-a anuntat acordarea de ajutoare de minimis pentru achizitionarea de tancuri noi de racire a laptelui producatorilor agricoli, crescatorilor de animale care detin pana la 5 capete vaci de lapte si sunt organizati intr-o singura forma asociativa constituita la nivelul unei comune. Suportul oferit este pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui, cu o capacitate de maxim 1000 litri/comuna.

Valoarea sprijinului financiar acordat prin schema de ajutor de minimis se exprima sub forma unei subventii si este de maxim 5.000 euro pentru fiecare forma asociativa care a solicitat acest ajutor şi cuprinde costurile aferente achizitionarii, instalarii tancurilor de racire a laptelui cu o capacitate de maxim 1000 litri/comuna, instruirii necesare pentru utilizarea acestora, precum si asigurarea service-ului pentru o perioada de 12 luni de la instalare. In cazul beneficiarilor care achizitioneaza tancuri cu o capacitate mai mica de 1.000 litri, cuantumul sprijinului financiar, reprezentand ajutor de minimis, se coreleaza cu capacitatea tancului de racire.

Perioada de depunere a cererilor de sprijin financiar este 20 noiembrie 2013 – 3 martie 2014.

EMT ofera tancuri de racire a laptelui de cea mai buna calitate, fabricate in Italia. Modelele au o capacitate cuprinsa intre 100 si 1880 de litri. Tancurile de racire sunt realizate din urmatoarele elemente: cuva construita din inox alimentar, evaporator Trapcold, izolatie cu spuma poliuretanica ecologica, robinet pentru golire in interiorul cuvei, priza de descarcare DN550 filetata cu capac, rigla gradata din inox alimentar pentru masurarea nivelului laptelui. Sistemul de racire este dotat cu agent de racire ecologic freon R404A si capac din otel alimentar, nu permite formarea ghetii, datorita constructiei compacte punerea in functiune este usor de realizat. Tancurile de racire sunt dotate cu sistem de control FIPO 2 si FIPO 3, cu ajutorul caruia este indicata si controlata temperatura laptelui, precum si pornirea automata a instalatiei frigorifice. Sunt dotate suplimentar cu releu termic pentru protejarea compresoarelor trifazate. Tensiunea de alimentare poate fi monofazata –  230V sau trifazata – 400V.

Variantele disponibile sunt: Tanc de racire lapte model G1 – capacitate între 100 – 300 litri si Tanc de racire lapte model G4 – capacitate între 430 – 1880 litri. 

Tancurile de racire a laptelui G1 si G4 prezinta urmatoarele caracteristici:

  • Bazin interior si carcasa externa din otel inox AISI 304
  • Evaporator Trapcold (marca înregistrata) de suprafata primara totala si eficienta maxima
  • Izolatie de grosime mare din spuma poliuretanica ecologica
  • Robinet interior pentru golire
  • Priza de descarcare DN550 filetata cu capac
  • Tija gradata milimetrica din otel inox pentru masurarea nivelului laptelui

Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de produse pentru zootehnie. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>