Monthly Archives April 2015

Ferastrau pendular – inlocuirea panzei

Ferastrau pendular – ideal pentru bizotare, taiere la unghi si taieri drepte (modelul ZKG 305 N).

Inain...

Read More

Ferastraie gater – mod de intretinere

ferastraie-gater

Ferastrau gater – pentru intretinerea corecta a acestui ferastrau este esentiala pentru siguranta operatorului, obtinerea unor rezultate bune de morarit si prelungire duratei de viata a gaterului.

Mod de intretinere la ferastraie gater

1. Rulmentii volantelor – Lubrefiati cu vaselina zilnic inainte de utilizare. Folositi vaselina multifunctionala si industriala. Pentru utilizarea iarna, utilizati vaselina de joasa temperatura.

2. Tensionarea panzei – gresati manerele de tensionare “T” la fiecare 30 de zile. Folositi vaselina multifunctionala si industriala.

3. Ghidajele bustenilor – Greseati-le frecvent.

4. Curele – Verificati periodic starea si uzura curelelor de transmisie. Asigurati-va ca panza nu incaleca volantele.

5...

Read More

Despre muls si igiena mulsului

Procedura de muls si igiena a mulsului cuprinde cateva etape care trebuie respectate pentru a beneficia de un lapte de calitate si pentru a mentine sanatoase animalele.

Inainte de mulgere, mulgatorul se pregateste prin spalarea mainilor din abundenta cu apa si sapun, imbracarea echipamentului de protectie care consta in cizme de cauciuc, salopeta, manusi de unica folosinta, si aducerea ustensilelor folosite la muls (solutia dezinfectanta, paharul de premuls, prosoape pentru uger).

Organizarea mulsului va fi organizata astfel: intai se vor mulge vacile tinere si cele cu ugerul perfect sanatos, apoi se vor mulge vacile cu un numar mai mare de lactatii, iar la sfarsit se vor mulge vacile care se afla sub tratament, al caror lapte nu este preluat de catre procesator.

Este necesar ca periodic ...

Read More

Cum se curata un strung

Suprafetele nevopsite ale unui strung Bernardo sunt acoperite cu un strat de vaselina anti-rugina preventiv care previne coroziunea in timpul transportului si depozitarii. Acest strat functioneaza extrem de bine, dar va fi nevoie de timp pentru a-l curata. Respectati intotdeauna instructiunile producatorului cu orice produs de curatare folosit si asigurati-va ca lucrati intr-o zona bine ventilata pentru a minimiza expunerea la gaze toxice.

Inainte de a curata un strung, aduna urmatoarele:

  • Ambalajele de unica folosinta
  • Solventi / degresanti
  • Ochelari de protectie si manusi de unica folosinta
  • Scraper plastic pentru vopsea (optional)

Principalele etape pentru indepartarea stratului de vaselina anti-rugina de pe strung sunt:

  • Puneti-va ochelari de protectie.
  • Aplicati pe stratul de vaselin...
Read More

Cum se testeaza functionarea unui strung

Achizitionarea unui strung necesita ca dupa asamblarea completa, sa realizati o testare pentru a va asigura ca masina functioneaza in mod corespunzator si este gata de exploatare regulata. Testarea functionarii consta in a verifica urmatoarele: motorul porneste si functioneaza in mod corect si functia de oprire de siguranta buton functioneaza corect.

Daca, in timpul efectuarii testului, nu puteti localiza cu usurinta sursa unui zgomot neobisnuit sau vibratii, opriti strungul imediat, apoi rezolvati problema. Daca nu puteti gasi o solutie, contactati suportul nostru tehnic (numar telefon 0730 260 454) pentru asistenta.

Pentru a incepe testarea functionarii:

Read More