Cu si despre aparate de muls

Aparat de muls vaci - cu si despre aparate de muls

Esti fermier si detii o ferma? Atunci trebuie sa stii ca aparatul de muls nu trebuie sa lipseasca din ferma ta. Aceste masini sunt potrivite atat pentru micii fermieri cat si pentru fermele moderne, sunt foarte utile si nepretentioase.

Primul lucru despre care trebuie sa ai cunostinta vis-a-vis de folosirea acestor aparate de muls il constituie mulgatoarea. Mulgatoarea este echipata cu brate care poate varia de la 1 pana la 2 brate.

Ce tipuri de aparate de muls gasesti pe piata?:

  1. Alegerea aparatului de muls individual – Se recomanda acest aparat micilor fermieri care detin un numar mic de bovine
  2. Mulgatoarea cu doua brate – O puteti folosi cu mare drag deoarece este usor de folosit si se muleaza perfect pe nevoile fermierilor adaptarii utilajului la capre sau oi

Cum functioneaza aceste aparate de muls?

Ai cumparat aparatul de muls potrivit nevoilor tale si te-ai decis ca vrei sa te pregatesti sa incepi sa mulgi vacutele. Dar cum vei face asta? Citeste mai jos sfaturile noastre:

Vacutele trebuie sa aiba  asigurate conditii prielnice pentru mulgere, e bine sa faci asta atat pentru tine, pentru a-ti usura munca cat si pentru siguranta lor. Trebuie sa cureti ugerul vacutelor pentru a indeparta orice fel de impuritati. Dupa ce ai facut aceste lucruri cupleaza mulgatoarea la ugerul acestora si da startul la procesul de mulgere pornind aparatul.

Mulgatoarea  este echipata cu brate, acestea variaza de la 1 pana la 2 brate. De asemenea mai puteti gasi mulgatoare mixta: cu brate pentru 2 capre si o oaie. Sub forma mixta se poate intalni si urmatoarea situatie: o mulgatoare cu un brat pentru mulsul unei vaci, unul pentru mulsul unei oi si cel de-al treilea brat ofera sansa mulgerii unei capre.

Bratele acesteia stoarce laptele din ugerul vacilor, oilor si al caprelor, urmand apoi a fi transportat intr-un recipient din inox sau aluminiu cu inchidere ermetica.

Procesul de mulgere poate sa fluctueze, atingand un timp de mulgere de pana la 3-5 minute. Pulsatorul alterneaza presiunea, creand mai intai un vid (faza de extragere a laptelui) si apoi aplicand aer, ceea ce determina strangerea mansonului flexibil si masarea mamelonului (faza de repaus). Procesul alternativ ce vizeaza faza de extragere și de repaus se desfasoara conform unui tipar ritmic benefic pentru sanatatea vacilor si pentru a avea o productivitate ridicata de lapte.

Oricine detine o ferma de vacute si doreste sa investeasca in ferma lui si anume sa isi achititioneze un aparat de muls, este invitat sa ne viziteze site-ul AparateMuls.ro. Aici veti gasi produse de calitate si de lunga durata dar si accesorii consumabile pentru aparatele necesare.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>