De ce ai nevoie de o centrifuga de miere

Centrifuga de miere este o instalatie care nu ar trebui sa ii lipseasca niciunui apicultor. Un utilaj foarte util, centrifuga de miere este folosita in stupina la extragerea mierii de albine din faguri, in conditii care asigura pastrarea integrala a calitatii produsului final. De ce va recomandam sa investiti intr-o centrifuga de miere, aflati in continuare.

Centrifuga este confectionata din materiale optime pregatirii mierii

Folosirea inoxului si a plasticului alimentar in fabricarea de centrifugi asigura curatenie, igiena si nepoluare cu metale grele. Aceste materiale sunt foarte importante deoarece materialele corozive si oxidabile pot determina o cantitate prea mare de fier in rezultatul final.

Centrifuga este usor de folosit

Unele modele de centrifugi sunt prevazute cu motor electric si au ambreiaj automat, schimbator de viteza, frana. Modelele cele mai dezvoltate tehnologic se pot programa astfel incat viteza de rotatie şi timpul de extractie pot fi optimizate fara interventia operatorului in timpul functionarii.

Centrifuga prezinta un raport optim pret-calitate

Pretul unei centrifugi de miere incepe de la 1200 de lei, un pret modic avand in vedere ca poate fi folosit chiar si peste 10 ani, conform marturiei unor apicultori.

Centrifuga este disponibila in multiple forme pentru a raspunde cererilor diferite ale apicultorilor

Pe piata sunt disponibile centrifugi mici, cu trei – patru rame, cu actionare manuala, centrifugi actionate de motor, cu aproximativ 400 rotatii/minut, centrifugi tangentiale, electrice, centrifugi cu casete mobile pentru rame, care pot fi reglate automat, in timpul functionarii, recomandata pentru productiile medii si mari, centrifugi semiautomate, centrifugi cu motor, centrifugi reversibile, automate, in care ramele nu trebuie intoarse, pentru extragerea mierii pe ambele parti, centrifugi radiale, profesioniste, s.a.

Centrifuga asigura eficienta sporita

Centrifuga de miere asigura o productivitate maxima prin injumatatirea timpului de lucru si evitarea aparitiei fenomenului de rupere a ramelor.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>