Motoutilaje pentru toamna: tocator de gradina

Odata cu venirea toamnei copacii isi scutura frunzele si transforma orice gradina intr-o paleta superba de culori. Desi uneori ne incanta covorul de frunze uscate, multicolorate, trebuie sa stim ca daca nu este strans si aruncat, acesta duce la deteriorarea gazonului.

Astfel, pentru ingrijirea potrivita si specifica acestui anotimp, nu trebuie sa va lipseasca un tocator de gradina.

Tocatoarele de gradina maruntesc toate resturile naturale din gradina, cum sunt cele rezultate la tunderea arborilor, gardurilor vii sau a plantelor. In felul acesta se reduce substantial volumul resturilor din gradina, indiferent daca este vorba de material lemnos sau de material organic moale, cum ar fi resturi de flori sau frunzis. Un tocator de gradina electric poate fi utilizat intr-o zona sensibila la zgomot, fiind izolat fonic. Daca este disponibila o sursa de alimentare electrica, se poate recurge la un model cu motor electric. Daca nu, alegerea corecta o constituie aparatele cu motor pe benzina.

Tocatorul electric GE 103/GE 105 asigura o maruntire fina a materialului, maruntind ramuri si crengi, dar si materiale moi, cum ar fi frunzis sau resturi de plante. Sunt disponibile la alegere doua deschideri de umplere, una pentru material cu crengi si una pentru material de tocat moale..

Tocatorul GE 150 are motor puternic si sistem special de cutite si astfel prelucreaza crengi mai groase si le reduce la o gramajoara de aschii de lemn. O palnie obliga scurta si deschiderea brevetata in forma de frunza de trifoi asigura o umplere usoara si comoda.

Pentru material gros sau subtire se recomanda tocatoare electrice universale care devoreaza cantitati mari de crengi groase si de ramuri de tufisuri, dar si material moale, cum ar fi resturi de flori sau frunzis.

Special pentru material lemnos, se recomanda tocator de mare capacitate cu motor pe benzina pentru folosire mobila. Acesta are un mecanism cu cutite Multi-Cut 370 care prelucreaza fara probleme crengi de pana la 45 mm. Este ideal pentru utilizare pe terenuri mari si in gradini mici, fara alimentare electrica.


Magazinul online Vintex ofera o gama diversa de tocatoare de gradina. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>