MS 241 C-M – prim motoferastrau STIHL

MS 241 C-M este noul mic motoferastrau complet profesional. Prin conceptul inovator pentru motor si sistemul de filtrare, precum si prin noul lant al fierastraului 3/8″ Picco Super, utilajul dispune de o performanta deosebita, este economic, curat si nu necesita multa intretinere. Astfel devine unealta ideala pentru utilizare profesionala in domeniul silviculturii, agriculturii si in constructii, precum si in gradinarit. Noul motoferastrau este destinat cu precadere pregatirii lemnelor de foc, lucrarilor de debitare si de intretinere, insa si lucrarilor de sculptura in lemn.

Caracteristici MS 241 C-M:

  • management complet electronic al motorului cu randament optim permanent
  • motor 2-MIX modern, cu emisie redusa de gaze de ardere si consum scazut de combustibil – utilajul MS 241 C-M reprezinta in intreaga lume primul fierastrau profesional din aceasta clasa de putere, care indeplineste norma pentru gaze de ardere EU II
  • sistem de filtrare a aerului cu separare preliminara pentru o durabilitate semnificativ mai mare
  • comportament foarte bun la utilizare si stabilitate buna, cu un nivel scazut de vibratii
  • asigura intretinerea usoara prin carcasa monocomponenta cu trei capace rapide si filtru de aer cu capac baioneta

STIHL M-Tronic

Fiind un motoferastrau STIHL profesionist de prima clasa, MS 241 C-M este echipat in serie cu noul sistem de management al motorului integral electronic M-Tronic. Acesta regleaza momentul de aprindere si dozeaza electronic cantitatea de combustibil luand in considerare conditiile externe. Identificarea electronica pentru pornire la rece/cald asigura pozitia de „Start“ la parghia combinata in scopul pornirii motoferastraului. Pornire facila cu un numar redus de curse ale demarorului, fara a comuta de la „Clapeta de Soc inchisa“ la „Acceleratie la pornire“. Accelerarea foarte buna se realizeaza prin reglarea electronica. Prin intermediul temperaturii motorului si turatiei, aparatul de comanda verifica permanent starea de functionare a motoferastraului si dozeaza combustibilul in asa fel incat sa fie asigurat permanent un randament optim al motorului. Memoria electronica (Memory-Funktion) retine reglajele de la utilizarea anterioara. La o noua pornire în aceleasi conditii se va asigura astfel imediat randamentul optim al motorului.

AVANTAJE

  • Pornire usoara – Cu ajutorul M-Tronic exista inca o pozitie de start la parghia combinata, deoarece sistemul identifica pornirea la rece sau cald si calculeaza electronic cantitatea exacta de combustibil. Pornirea se face cu cateva curse ale demarorului, apoi se accelereaza la maximum.
  • Functionare optima permanenta a motorului – Prin intermediul temperaturii motorului si turatiei, aparatul de comanda verificã permanent starea de functionare a motoferastraului si dozeaza combustibilul in asa fel incat sa fie asigurat permanent un randament optim al motorului.
  • Comportament foarte bun la accelerare – Prin reglarea electronica a momentului de aprindere si dozarea combustibilului utilajul MS 241 C-M accelereazã spontan si rapid.
  • Fara reglaje manuale ale carburatorului – M-Tronic adapteaza electronic amestecul de combustibil din carburator: pentru toate starile de functionare, precum Start, mers in gol, sarcina partiala si maxima, precum si luand in considerare condiþiile externe, de ex. utilizarea la inaltime diferita, alternanta, temperaturile oscilante sau calitatea combustibilului (valoarea caldurii – cantitatea de energie a combustibilului, proporþia de alcool, nivelul de zgomot produs de combustie).
  • Functia Memory (memoria electronica) – M-Tronic retine reglajele celei mai recente utilizari pe o perioada nelimitata si le reapeleaza la o noua demarare a motoferastraului. Astfel la fiecare noua pornire in aceleasi conditii externe este garantat randamentul maxim al motorului.

Motor 2-MIX

La noul motoferastrau s-a realizat tehnologia STIHL 2-MIX fara canalul suplimentar pentru aer pur, fara clapeta de aer si fara cotul dublu.

Noul lant de fierastrau

Motoferastraiele MS 241 C-M sunt echipate cu noul lant de fierastrau cu dinte complet dalta 3/8″ Picco Super (63 PS3). Avantajele noului lant de fierastrau 3/8″ PS3 sunt puterea de taiere exceptionala (cu 20 % mai mare decat la lantul cunoscut 3/8″ PMC3), comportamentul excelent la pozitionare, nivelul redus al vibratiilor, suprafata de taiere foarte curata, precum si rularea silentioasa in taietura in timp ce necesita o forta redusa de avans.

Sistem antivibratii

Noul sistem antivibratii este compus din arcuri speciale si tampoane opritoare. Combinarea acestor elemente duce la un nivel de vibratii foarte scazut si ofera un mod optim de manipulare.

Carcasa

Carcasa monocomponenta cu trei capace rapide. Filtrul de aer si cilindrul sunt astfel usor si rapid accesibile – favorizand intretinerea si utilizarea confortabila.

Capacul rotii de lant cu piulite asigurate contra pierderii

Piulita este asigurata la capacul rotii de lant, excluzandu-se astfel pierderea acesteia. La montarea capacului rotii de lant piulita este in permanenta corect pozitionata, nefiind posibila inclinarea acesteia.

Sistemul de franare a lantului QuickStop Super

Sistemul suplimentar de franare pentru siguranta suplimentara STIHL: Aceasta echipare unica de siguranta garanteaza protectia suplimentara a utilizatorului fara alte manere si parghii la: pornire, transportare si pauzele scurte de lucru.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de motoferastraie. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>