Mulgatori si bidoane de transport EMT la Festivalul Oierilor

In perioada 25-27 septembrie, in localitatea Tohanul Nou – Tabara, a avut loc Festivalul Oierilor, in cadrul caruia se desfasoara unul dintre cele mai vechi obiceiuri tradiționale din zona, si anume „ravasitul oilor”, moment in care oile coboara de la munte. Cei prezenti au putut vizita o expoziitie cu vanzare de masini agricole si utilaje specifice zonei montane, si au participat la un concurs privind abilitatile oieritului montan.

„Prin intermediul acestui festival reinviem o veche traditie locala – ravasitul oilor. Urcatul si coboratul oilor din munte era o sarbatoare deosebita, in care se sfinteau turmele, in fiecare casa era prilej de mare bucurie si satisfactie. La ravasitul oilor, crescatorii erau intampinati cu bunatati culinare. La fel cum noi, astazi, venim cu branza si pastrama. Am zis sa nu se piarda traditia si cum tineretul nu mai e interesat de aceasta activitate, incercam sa le aratam ce inseamna oieritul in realitate”, a declarat Eugen Gontea, presedintele FOM si al Asociatiei Crescatorilor de Ovine si Ecvine Brasov.

Expert Moldova Trading a prezentat in cadrul targului gama de produse EMT pentru bovine, ovine si caprine, si anume aparate de muls cu un post/2 posturi si 1 bidon/2 bidoane, accesorii si consumabile pentru mulgatori si bidoane de transport din inox si aluminiu.

 tohanu-nou-mulgatori IMG_1608

Pentru a veni in sprijinul crescatorilor, s-a prezentat si pachetul format din mulgatoare EMT si generator de curent 2.8 kW, pentru mulgerea in orice locatie. Grupul electrogen prezinta AVR cu ajutorul caruia se pastreaza constanta tensiunea, pe toata durata operatiei de mulgere.

IMG_1662 IMG_1665 IMG_1671 IMG_1674

Fotografii de la Festivalul Oierilor

IMG_1736 IMG_1735

IMG_1653 IMG_1649 IMG_1646 IMG_1644

Pentru gama completa de aparate de muls EMT, va invitam sa vizitati aparatemuls.ro.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>