Punerea in functiune a motopompelor cu motor pe benzina

Indiferent de domeniul in care lucrati, maritim, constructii, agricultura, motopompele sunt ajutorul de care aveti nevoie pentru a scapa de surplusul de apa curata sau murdara. Pot fi folosite la evacuarea apei din subsoluri, irigatii, golirea bazinelor si a canalelor pline de apa, dar si pentru umplerea bazinelor din fantani, canale, lacuri, udare prin brazda, alimentarea instalatiilor de irigat prin picurare, alimentarea retelelor de apa la presiunea scazuta, alimentarea retelelor de irigat prin aspersie fina care nu necesita presiune ridicata, combaterea incendiilor.

Punerea in functiune a unei motopompe cu motor pe benzina nu este dificila, trebuie insa respectati anumiti pasi, pe care ii detaliem in cele ce urmeaza.

1. Conectarea furtunului de aspiratie

Utilizati furtune armate pentru a impiedica blocarea aspiratiei. Deoarece timpul de autoamorsare a pompei este direct proportional cu lungimea furtunului, se recomanda utilizarea de furtune de aspiratie cit mai scurte.

Atentie! Utilizati intotdeauna o sita la furtunul de aspiratie. Pietrisul sau deseurile asirate in interiorul pompei deterioreaza rotorul.

2. Conectarea furtunului de refulare

Daca utilizati furtune textile, fixati-le cu coliere pentru a le impiedica sa scape datorita presiunii ridicate.

3. Verificarea nivelului de ulei

Uleiul de motor are un rol foarte important in functionarea motorului si in durata de viata a acestuia. NU se recomanda uleiuri ne-detergent sau vegetale. Utilizati uleiuri superioare.

Daca nivelul de ulei scade sub marcajul de pe joja, completati cu ulei corespunzator (vezi carte motor) pina la gitul busonului de umplere.

Verificati nivelul de ulei numai cu motorul oprit si cu pompa asezata pe o suprafata plana si orizontala.

4. Verificarea nivelului de combustibil

Daca nivelul este scazut, completati cu combustibil. Utilizati numai benzina auto proaspata si curata.

5. Verificarea amorsarii cu apa

Se impune umplerea carcasei pompei cu apa pentru amorsare inainte de punerea in functiune a pompei.

Atentie! Nu incercati sa utilizati pompa fara apa de amorsare; pompa se va incinge. Functionarea pe uscat a pompei duce la deteriorarea garniturii mecanice. Daca pompa incepe sa functioneze pe uscat, opriti imediat motorul si lasati pompa sa se raceasca inainte de a o umple cu apa de amorsare.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de motopompe. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>