Trascareta EMT

Intr-un articol aparut acum cativa ani se mentiona ca pe undeva, mai precis la Stoenesti de Arges, un anume Leonid Toader a construit (reconstruit) o ciudatenie care nu prea era  caruta. Aceasta “trascareta” pentru ca asa a fost botezata, s-a  raspandit  cu repeziciune in mai toate localitatile din jur pentru ca oamenii au inteles ca de fapt este “o masina agricola care a tras caii pe dreapta”. Merita mentionat ca trascareta a aparut intr-un moment in care vestita masina autohtona ARO nu mai era. Oamenii au inceput sa fie mai inventivi adaptand tot felul de mecanisme: motoare, anexe si dotari, bineinteles necesare pentru desfasurarea numeroaselor activitati din zona rurala. Astfel majoritatea locuitorilor au inlocuit traditionalele carute trase de cai cu aceste mai noi “carute” trase de cai mecanici.

Dupa ce la Iasi am “descoperit” o astfel de trascareta, care de fapt este o masina hibrid decapotabila, iata ca si un client Expert Moldova Trading a montat si adaptat un motocultor EMT 400. Il felicitam pentru inventivitate!

IMG_20130417_182022 IMG_20130427_122443

Motocultorul EMT 400 este un utilaj foarte util pentru micii agricultori, gradinari, viticultori, pomicultori, de fapt pentru micii gospodari. Motocultorul EMT poate avea ca anexe: freza pentru maruntit pamantul, remorca conducere volan cu preluarea tuturor comenzilor de la motocultor capacitate 1 tona basculabila, plug de bilonat, cultivator, plug reversibil cu o lama si pompa pentru apa. Plus un motor Diesel Lombardini de 8,5 cp, cu 3 viteze inainte si 1 inapoi, o latime de lucru maxima de 90 cm si o adancime de lucru maxima de 26 cm.

Pentru o “trascareta” originala, din fabrica, se poate monta la motocultorul EMT remorca EMT 1000 kg care prezinta posibilitate de basculare manuala si conducerea totala efectiv din postul remorcii cu volan, si care poate servi si la transportul a unui numar de 6-8 muncitori.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>