Cosirea pe suprafete fara plante de cultura

Motocoasele sunt folosite in zonele in care nu mai este posibila executarea de lucrari cu ajutorul cositoarelor: in pozitii pe versant, in lastaris si in maracinis. Rezultatele optime sunt obtinute in cazul utilizarii unei tehnici corespunzatoare de cosire.

In functie de duritatea materialului cosit, aceste operatiuni se realizeaza cu ajutorul capului cositor de plastic, cu discul de tuns iarba sau cu cutitul de defrisat.

Se coseste in fasii cu o latime de aproximativ 1.5 m. Se inainteaza treptat, fiind necesara mentinerea permanenta a unei pozitii stabile.

In cazul metodei de cosire sub forma de patrate, zona de lucru este subdivizata in sectiuni patrate cu o lungime a laturilor de aproximativ 30 pana la 50 m. Lucrarile de cosire sunt incepute la nivelul laturii exterioare a patratelor si se continua sub forma de spirala pana in centru. Avantajul acestei metode de lucru este ca iarba care a fost deja taiata nu mai deranjeaza pe parcursul continuarii lucrarilor.

Pentru prelucrarea unor suprafete mai intinse, din punct de vedere practic si economic sunt recomandate in special trei metode:

  • Metoda de cosire sub forma de patrate
  • Metoda de cosire sub forma de fasii
  • Metoda de realizare a fasiilor in panta

Metoda de cosire sub forma de fasii este recomandata in cazul in care, pe parcursul unei utilizari mai indelungate, este necesara odihna periodica a utilizatorului. Pentru inceput, suprafata este divizata in fasii. Lucrarile sunt intiate de pe latura din stanga si se coseste initial o fasie, se revine la nivelul zonei cosite si se coseste urmatoarea fasie.

In cazul cosirii in panta trebuie acordata o atentie deosebita unei pozitii stabile. Utilizatorul se afla in acest scop in toate cazurile in vale, in aceasta directie fiind proiectat si materialul tocat. Fasiile sunt realizate paralel cu panta, se avanseaza treptat la deal. Se coseste o fasie, se revine la zona cosita si se continua cu fasia superioara.

Pentru astfel de lucrari va invitam sa vizionati gama de motocoase STIHL de pe magazinul online EMTools!

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>