In cat timp se mulge o vaca cu aparatul de muls

Suntem mereu alaturi de cititorii nostri de aceea incercam sa va raspundem la orice intrebare, telefonic, prin email sau aici pe blog. Ultima intrebare primita de la un cititor, referitoare la timpul de mulgere cu un aparat de muls, ne-a determinat sa oferim un raspuns pe blog, pentru a putea ajuta si alte persoane interesate de felul in care functioneaza un aparat de muls.

Aparatele de muls EMT, prin productivitatea crescuta si utilizarea facila, sunt ideale atat pentru fermele zootehnice mici cat si pentru fermierii mici si mijlocii. Sunt destinate mulgerii vacilor, oilor sau caprelor. Un aparat de muls ajuta ca procesul de mulgere sa se desfasoare in cele mai bune conditii, sa fie o activitate usoara si la indemana oricui si garanteaza rezultate de calitate. Prin utilizarea unui aparat de muls se evita poluarea laptelui prin contactul cu mainele mulgatorului si aerul din adapost, predispozitia la contactarea de boli transmisibile, productivitatea mica a muncii si un efort fizic ridicat.

Aparat de muls vaci EMT 1+1

Prezinta un post si un bidon cu o capacitate de 30 litri. Numarul de rotatii este de 1420 rpm, cu o frecventa de 50 Hz si o putere a motorului de 0.75 CP. Productivitatea este de 8 – 10 vaci/h, asadar timpul de mulgere a unei vaci cu aparatul de muls EMT 1+1 este de 6 – 7.5 minute.

Aparat de muls vaci EMT 2+1

Prezinta 2 posturi si un bidon cu o capacitate de 40 litri. Numarul de rotatii este de 1420 rpm, cu o frecventa de 50 Hz si o putere a motorului de 0.75 CP. Productivitatea este de 16 – 20 vaci/h. Timpul de mulgere a unei vaci cu aparatul de muls EMT 2+1 este tot de 6 – 7.5 minute, insa cu acest model pot fi mulse concomitent 2 vaci.

mulg34532atori Instructiuni de utilizare pentru aparatele de muls EMT

Aparat de muls vaci EMT 2+2

Prezinta 2 posturi si 2 bidoane cu o capacitate de 30 litri fiecare. Numarul de rotatii este de 1420 rpm, cu o frecventa de 50 Hz si o putere a motorului de 0.75 CP. Productivitatea este de 16 – 20 vaci/h. Timpul de mulgere a unei vaci cu aparatul de muls EMT 2+2 este de 6 – 7.5 minute si pot fi mulse concomitent 2 vaci.

Aparat de muls oi si capre EMT 2+1 G

Prezinta 2 posturi si un bidon cu o capacitate de 30 litri. Numarul de rotatii este de 1420 rpm, cu o frecventa de 50 Hz si o putere a motorului de 0.75 CP. Productivitatea este de 40 oi sau capre/h. Timpul de mulgere a unei oi sau capre cu aparatul de muls EMT 2+1 G este de 3 minute si pot fi mulse concomitent 2 oi/capre.

La timpul de mulgere efectiv se adauga timpii morti, ocupati cu pregatirea animalelor si a aparatelor de muls, golirea bidoanelor dupa mulgere, curatarea aparaturii, s.a.

aparate de muls 1024x198 Sfaturi de intretinere pentru aparate de muls


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de aparate de muls.  Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>