Instructiuni de utilizare pentru aparatele de muls EMT

Pentru o utilizare indelungata, cu rezultate optime, a aparatelor de muls EMT, va recomandam sa respectati o serie de reguli si instructiuni. Aceste reguli sunt valabile in general pentru toate tipurile de aparate de muls.

Inainte de a mulge vaca, asigurati-va ca toate animalele din jur sunt inchise in siguranta. Nu lasati aparatul nesupravegheat pe timpul mulgerii si asigurati-va ca aveti mainile uscate inainte de a introduce in priza cablul electric. Motorul electric actioneaza aparatul. Este obligatoriu de instalat un contactor pentru a proteja motorul impotriva eventualelor defectiuni ale retelei electrice de alimentare.

Plasati aparatul pe o suprafata orizontala, pentru a evita o eventuala rasturnare. Porniti aparatul si scoateti setul de cupe de mulgere. Pentru a mulge, nivelul de vid trebuie sa atinga 380 mm Hg (pentru mulsul oilor si caprelor 330 mm Hg) si pulsatia trebuie sa inceapa. Frecventa de pulsatie trebuie sa fie 60 pulsatii/min pentru vaci, 90 pulsatii/min pentru oi.

Dupa ce nivelul de vid ajunge la valoarea dorita si pulsatia incepe, tineti setul de cupe cu partea de intrare in jos, si apasati ventilul. Atasati cupele una cate una. Observati curgerea laptelui prin vizoarele pentru lapte, iar atunci cand laptele nu mai curge trageti ventilul si indepartati cupele. Dupa ce ati terminat mulgerea unei vaci, aveti grija sa goliti bidonul inainte ca aceasta sa se umple complet. In caz contrar, laptele va fi aspirat in rezervorul cu vid si apoi in pompa de vid, ceea ce poate deteriora grav pompa.

mulg34532atori

Pentru a goli bidonul la modele portabile opriti aparatul si apasati ventilul colectorului. La modele fixe inchideti ventilul de vid de pe conducta de vid si apasati ventilul colectorului.

Dupa fiecare operatie de mulgere, goliti bidonul si spalati piesele utilizate la transeferul laptelui, introducand setul de cupe intr-un vas. Aruncati apa si repetati procedura de mai sus folosind apa fierbinte cu detergent pentru aparate de muls. Dupa o clatire finala, aparatul este pregatit pentru urmatoarea operatie de mulgere. Dupa folosire, pastrati aparatul intr-un loc uscat si protejat, inaccesibil copiilor si animalelor.

Laptele obtinut poate fi depozitat si/sau transportat in bidoanele de inox de la Tabec.

Aparatele de muls EMT au in componenta urmatoarele: set roti 2 bucati cu piulite, bidon metalic pentru colectare, cadru metalic, set furtunuri lapte si vid, garnitura bidon, capac bidon, manson scurt, mameloane, racord manson, furtun scurt pentru cap colector (lapte), furtun scurt pentru cap colector (vid), colector, capac cap colector, clapeta colector, furtun scurt transparent, bara sustinere, furtun scurt vid, manometru, pulsator, filtru de aer, kit motor. Aceste accesorii si consumabile sunt disponibile in portofoliul EMT.

2 comments to Instructiuni de utilizare pentru aparatele de muls EMT

  • […] lunga de viata, datorita componentelor de calitate. Utilizatorul este insa sfatuit sa respecte instructiunile de utilizare si sa fie atent la intretinerea zilnica, saptamanala si […]

  • Blog EMTools  says:

    […] lunga de viata, datorita componentelor de calitate. Utilizatorul este insa sfatuit sa respecte instructiunile de utilizare si sa fie atent la intretinerea zilnica, saptamanala si bianuala. Aparatul de muls trebuie spalat […]

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>