Ascutirea lanturilor de ferastrau cu SKS 100

Masina de ascutit lanturi de ferastrau SKS 100 este un aparat compact si practic pentru ascutirea lanturilor corespunzatoare uzantelor comerciale, de orice lungime. Dispozitivul de fixare rotativ permite ascutirea tuturor dintilor, fara a modifica prinderea piesei de prelucrat.

Procesul de ascutire se desfasoara usor, prin apasare pe carcasa motorului. La o slefuire corecta la taiere de spanuri mari nu trebuie sa se exercite nicio presare. Cand se exercita o presare usoara la ferastrau se obtin spanuri fine, respectiv praf, si ferastraul slefuieste bine. Inainte de slefuire trebuie verificate sa nu fie probleme la ferastrau: dinti rupti, piese de legatura indoite sau fragmentate, nituri slabe sau capuri de nit rupte. Toate lanturile ferastraului trebuie verificate daca au o taiere exacta si o vibratie mica.

Punerea in functiune presupune asezarea lantului ferastraului cu bataie clapa, slabirea butonului si prinderea lantului intre ambele placute. Urmeaza reglarea unghiului de taiere. Unghiul de taiere a ferastraului are de obicei 25°, 30° respectiv 35° si este scris pe ambalaj. Cand unghiul nu este cunoscut este suficient o reglare dupa dimensiuni. Roata de la placa de baza in partea de jos se va slabi astfel sa se poata roti suportul ferastraului. Suportul ferastraului se va roti in pozitia corespunzatoare si se va regla cu roata de tensiune. Reglarea se va citi de asemenea pe scala gradate. Pentru reglarea lantului ferastraului se va regla un dinte mare la discul de slefuire, bataie pe clapa inferioara iar lantul cu surubul de reglare va fi pozitionat mai departe pana ce discul de slefuire a cantului de taiere a dintelui se linisteste. In cazul slefuirii limitelor de adancime, limita de adancime va fi prelucrata manual. Pentru aflarea unei inaltimi de limita trebuie intrebuintat un dispozitiv.

 Avantajele utilizarii masinii de ascutit SKS 100:

  • SKS 100 garanteaza durabilitate de viata lantului, crescand si calitatea de taiere a ferastraului
  • SKS 100 scurteaza semnificativ timpul de lucru, in comparatie cu ascutirea manuala
  • SKS 100 obtine capacitati de taiere mai bune, datorita reglajului unghiului de prelucrare
  • Ascutirea optima cu SKS 100 previne uzura motorului si creste durabilitatea lantului
  • SKS poate fi utilizat atat ca aparat portabil cat si in montaje fixe
  • Datorita SKS 100 lanturile de ferastrau cu 1/4″, 3/8″ cat si 0,325″ vor fi perfect ascutite

Date tehnice

Piatra de polizat 100 x 4,5 x 10 mm
Unghi de ascutit 35° dreapta / stanga
Turatii 7500 rot/min
Putere motor 220 W
Tensiune 230 V / 50 Hz
Dimensiuni masina (L x l x I) 170 x 470 x 240 mm
Greutate aprox. 2,5 kg

Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de masini de ascutit. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>