Cum sa folosesti o masina de slefuit electrica

masina-de-slefuit

Masina de slefuit este conceputa pentru producerea suprafetelor de lemn precise si fin lustruite, pentru prelucrarea metalelor neferoase si/sau plastice. Unele modele de masini de slefuit includ mecanisme ce permit schimbarea rapida si usoara a discurilor de slefuit, stut de aspiratie pentru racordare la exhaustor, intrerupatoare de siguranta, mese inclinabile, motoare de diferite puteri.

Pentru a obtine rezultate optime folosind o masina de slefuit se recomanda sa se respecte anumiti pasi, pe care ii detaliem mai jos. Aceste reguli ajuta si la realizarea muncii de slefuire in cele mai bune si sigure conditii.

1. Selecteaza tipul de hartie abraziva, de la foarte fin la aspru. Hartia abraziva aspra trebuie utilizata pentru a incepe procesul de slefuire, cu hartie abraziva de tip mai fin pentru sfarsitul procesului. Tipuri de hartii abrazive: super fin, extra fin, foarte fin, fin, mediu si aspru.

2. Taie hartia abraziva pentru a se potrivi cu forma masinii de slefuit si pentru a putea fi securizata de clemele masinii de slefuit.

3. Inspecteaza masina de slefuit pentru cabluri electrice uzate, cleme rupte sau praf si rumegus excesiv care ar putea interveni in operatiunea de slefuire. Daca exista astfel de probleme, repara-le inainte de utilizare, folosind procedurile sugerate de producator. Atunci cand masina de slefuit este pornita trebuie sa se poarte ochelari de protectie si masca. Vopseaua, mizeria sau cuiele trebuie indepartate inainte.

4. Plaseaza cu grija masina pe suprafata piesei de lucru. Mentine baza la nivelul piesei de lucru si aplica o usoara presiune asupra aparatului. Nu tine masina de slefuit intr-un loc pentru prea mult timp, va cauza corodare.

5. Odata ce ai netezit lemnul, opreste masina de slefuit si indeparteaza hartia abraziva. Instaleaza progresiv hartii abrazive mai fine si continua pana cand se realizeaza slefuirea dorita.

6. Daca aplici un finisaj, foloseste o carpa umeda pentru a indeparta nisipul si praful de pe lemn.

Atentie!

  • Nu se foloseste niciodata masina de slefuit fara hartie abraziva, altfel apare riscul deteriorarii grave a placii masinii.
  • Nu forta masina de slefuit. Presiunea excesiva determina micsorarea eficientei slefuirii si poate duce la deteriorarea hartiei abrazive.
  • Utilizarea masinii de slefuit pentru suprafete acoperite cu vopsea poate expune utilizatorul la substante periculoase. Se recomanda folosirea de echipament de protectie a respiratiei.
  • Verifica sa nu existe crapaturi sau rupturi ale placii inainte de utilizare. Eventuale crapaturi sau rupturi pot duce la vatamari corporale.

Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de masini de slefuit.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>