Debavurarea si slefuirea lemnului cu masinile BDSM de la Bernardo

Masinile universale de slefuit cu banda si disc din seria BDSM sunt concepute pentru debavurare sau slefuire pe suprafata si contur. Sunt recomandate pentru realizarea de lucrari de modelism si bricolaj, pentru slefuirea pieselor din lemn de esenta tare sau moale, plastic, metale neferoase. Combinatia de banda si disc de slefuire poate rezolva toate procesele de slefuire dintr-un atelier de prelucrare lemn.

Masina de slefuit cu banda si disc BDSM 150 N prezinta urmatoarele avantaje:

  • Dotat standard cu stut de aspiratie pentru conectarea la o unitate de aspratie
  • Carcasa stabila, nedeformabila din fonta
  • Schimbarea usoara si rapida a benzii de slefuit prin intermediul dispozitivului de fixare rapida
  • Suprafata de slefuire continua, pentru prelucrarea pieselor lungi de lucru
  • Masina este dotata cu motor pe inductie, puternic
  • Include disc si banda de slefuire
  • Banda de slefuire poate fi utilizata in pozitie orizontala si verticala
  • Include limitator unghiular
  • Masa de lucru inclinabila intre 0° si 45°

Aplicatii ale masinii de slefuit cu banda si disc BDSM 150 N:

  • Slefuirea orizontala si verticala: Banda de slefuire poate fi utilizata in pozitie orizontala si verticala in functie de necesitatile operatorului masinii. Pentru a trece de la o pozitie la alta se procedeaza astfel: se slabesc suruburile de pe capul masinii cu o cheie hex de 6 mm, se pozitioneaza bratul masinii manual in pozitia dorita si se strang cele doua suruburi.
  • Slefuirea pe suprafata benzii abrazive: Atunci cand se slefuiesc suprafete plate de lemn pe suprafata benzii abrazive se pozitioneaza piesa de lucru impotriva opritorului si se preseaza pe banda abraziva cu atentie pentru a nu apare riscul de accidentare. Aplicati suficienta presiune astfel incat banda abraziva sa indeparteze material.
  • Slefuirea pieselor curbe pe suprafata benzii abrazive: Atunci cand se slefuiesc piese curbe pe interior pe banda abraziva, se slefuieste intotdeauna pe tanburul de la capatul mesei. Se tine piesa de prelucrat cu fermitate mentinand degetele la o distanta sigura de banda abraziva. Se tin piese curbe presata pe banda de slefuit miscand-o inainte si inapoi de-a lungul tamburului.
  • Slefuirea pieselor curbe la exterior cu ajutorul discului abraziv: Slefuiti intotdeauna piesele curbe exterioare pe discul abraziv miscand piesa de prelucrat din partea stanga spre centru. Se preseaza piesa cu fermitate pe discul abraziv folosind ca punct fix masa de lucru.
  • Slefuirea cu paralela pe discul abraziv: Paralela poate fi reglata la unghi pana la 60o in orice parte prin slabirea surubului si reglarea capatului paralelei la unghiul dorit.
  • Slefuirea pieselor de dimensiuni mici utilizand paralela: Utilizarea paralelei este recomandata atunci cand se slefuiesc piese de dimensiuni mici. Atentie! Intotdeauna se pozitioneaza piesa de lucru in partea stanga a discului si se asigura o fixare ferma a acesteia pe masa de lucru.

DETALII TEHNICE:

Banda de slefuire 914 x 100 mm
Masa de slefuire 245 x 120 mm
Inclinarea mesei de slefuire 0° pana la 90°
Diam. disc de slefuire 150 mm
Masa discului de slefuire 225 x 155 mm
Inclinarea mesei discului de slefuire 0° pana la 45°
Viteza benzii de slefuire 7,5 m/sec.
Diam. stut de aspirare 60 mm
Turatie in gol 2850 rot/min
Putere motor 370 W
Alimentare 230 V
Dimensiuni masina (l x a x I) 460 x 370 x 300 mm
Greutate aprox. 19 kg

Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de masini de slefuit. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>