Intretinerea unei masini de rindeluit si grosime

Masina de rindeluit si grosime este un instrument electric transportabil. Utilajul este pus in functiune de un motor de serie monofazic si este dublu izolat. Este folosit pentru a rindelui sau a taia lemnul la o anumita grosime. Are caracteristicile unei structuri rationale, functionare usoara si de inalta eficienta.

Pentru o utilizare indelungata, cu rezultate optime, a unei masini de rindeluit si grosime, va recomandam sa respectati o serie de reguli si instructiuni.

Este important ca inainte de a incepe orice lucrare de intretinere, sa se traga intotdeauna stecherul din priza. Hota de protejare care a fost eliminata trebuie sa fie montata din nou dupa lucrarile de intretinere.

Masina de rindeluit si grosime este proiectata cu o cerinta scazuta de intretinere. Rulmentii au o durabilitate a ungerii pe viata. După aproximativ 10 de ore de functionare, va recomandam sa lubrifiati urmatoarele piese: rulmentii rolelor de intrare si iesire, rulmentii scripetelui şi a rotii de curea.

Axele cu filet pentru reglarea inaltimii masinii de rindeluit in grosime se trateaza numai cu lubrifiant uscat. Suprafata masei de lucru si a rolelor de intrare/iesire trebuie sa fie intotdeauna pastrate curate de rasina. De asemenea, rolele de intrare si iesire murdare trebuie sa fie curatate.

Pentru a preveni supraincalzirea motorului, se verifica in mod regulat daca nu s-a acumulat praf pe orificiile de aerisire a motorului. Dupa o perioada prelungita de functionare, utilizatorii sunt sfatuiti sa dea masina la verificat de catre centrul de service autorizat EMT.

Capul dispozitivului de taiere, dispozitivele de prindere, suportii de cutit si cutitele folosite pe masina trebuie sa fie curatate de rasina in mod regulat, deoarece un instrument curat imbunatateste calitatea de taiere. Acest lucru poate fi realizat prin inmuierea dispozitivelor de prindere, suportilor de cutit si a cutitelor reversibile timp de 24 de ore in parafina, alcool sau altceva pentru indepartarea rasinii care sa fie disponibil in comert. Instrumentele de aluminiu pot fi curatate de rasina numai cu agenti de curatare care nu corodeaza acest tip de materiale.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de masini de rindeluit si grosime. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

2 comments to Intretinerea unei masini de rindeluit si grosime

  • […] Intretinerea unei masini de rindeluit si grosime […]

  • Murarescu Titi-Liviu  says:

    Buna ziua,
    Sunt posesorul unei masini de rindeluit si degrosat Bernardo PT250. Masina am cumparat-o in iarna si functioneaza bine pana acum, dar as dori sa stiu cu ce uleiuri sau unsori se poate face intretinerea masinii si eventual unde sunt punctele de gresare specificate in instructiunile dumneavoastra. Din pacate nici pe internet si nici pe site-ul dumneavoastra nu am gasit nimic clar, ci doar generalitati. Consider ca informarea clientilor referitor la acest aspect v-ar oferi si dumneavoastra un beneficiu prin evitarea defectarii masinilor in perioada de garantie, respectiv a efectuarii unor cheltuieli in plus.
    In speranta ca ceea ce cer nu este prea mult, va multumesc si va asigur de intreaga mea consideratie.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>