Moara de cereale pentru pregatirea furajelor

O moara de cereale este o instalatie special amenajata care realizeaza macinarea de grane si reprezinta element de baza al operatiilor de pregatire a furajelor. Este util pentru pregatirea alimentarii animalelor in ferme individuale, indiferent ca este vorba de vite, cai, pasari, capre sau porci. Moara foloseste cutite dispuse pe discul taietor si ciocanele pentru macinarea boabelor. Prin spargerea bobului cerealelor (ovaz, orz, porumb, mazare, fasole) se obtine maximul din grane in nutritia animalelor. Nutrientii sunt si mai bine absorbiti de animale deoarece grauntele macinat are contact mai bun cu sucul digestiv din stomac si se pastreaza toate elementele nutritive, vitaminele si fibrele din bobul de grau nealterat.

O moara de cereale incepe procesul de prelucrare a cerealelor prin trimiterea granelor din cosul de alimentare (care se deschide doar dupa pornirea motorului) in moara unde sunt zdrobite de ciocanele. Rezultatul zdrobirii trece printr-o sita si in functie de granulatia sa rezulta un produs finit care este expulzat intr-un sac.

Pentru rezultate corespunzatoare se recomanda ca granele sa fie uscate si curate iar utilajul sa fie verificat de utilizator pentru ca sa permita iesirea macinisului din moara in sac. Moara se amplaseaza pe un covor de cauciuc, pentru reducerea vibratiilor si a zgomotului.

Recomandarile EMT:

  • Moara cu ciocane MC 7,5S

Moara cu ciocanele este folosita pentru sfaramarea boabelor de cereale (grau, orz, ovaz, s.a.), a stiuletilor de porumb, trifolienelor , pentru tocarea diferitelor tipuri de leguminoase, in vederea obtinerii de alimente pentru animale si pasari.

Productivitatea pe care o ofera modelul MC 7.5 S este de: 600 kg/h boabe, 400 kg/h lucerna, 400 kg/h tulpini de porumb, 400 kg/h stiuleti de porumb.

  • Moara cu valturi MV 7,5

 Este destinata macinarii prin aplatizare a boabelor de cereale. Produsul rezultat este folosit pentru hrana rumegatoarelor si recomandat a fi utilizat atat in cadrul fermelor zootehnice proprii, cat si pentru vanzare tertilor.

Productivitatea modelului MV 7.5 este de: 1.3 to/h grau, 1.9 to/h orez, 0.9 to/h ovaz, 1.5 to/h orz & ovaz, 1.5 to/h porumb, 1.9 to/h grau & porumb, 1.3 to/h mazare.

  • Moara MC 1,8

Moara  cu  ciocane  MC-1.8  este  utilizata la  macinarea  concentratelor  (boabe  de  cereale,  stiuleti  de  porumb)  si  a  furajelor  grosiere. La  cerere  moara  poate  fi  echipată  şi  cu : dispozitiv  de  tocat   rădăcinoase  (sfeclă, tuberculi), dispozitiv  de  tăiat  lemne (cu  circular  montat  pe  acelaşi  cadru). Poate  fi  folosită  cu  mult  succes  în  microfermele  de  animale  cît  şi  în  gospodăriile  individuale.

Are o productivitate de 110-120 kg / h la macinarea de porumb boabe.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de mori. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>