Sfaturi de intretinere pentru aparate de muls

aparate de muls

Un aparat de muls EMT promite rezultate optime si o durata lunga de viata, datorita componentelor de calitate. Utilizatorul este insa sfatuit sa respecte instructiunile de utilizare si sa fie atent la intretinerea zilnica, saptamanala si bianuala.

Intretinerea zilnica

1. Inainte de fiecare utilizare, verificati daca nu sunt defecte cablul electric si prizele si asigurati-va ca toate conductele de lapte si de vid sunt montate corect.
2. Dupa fiecare folosire, curatati aparatul. Pentru a goli bidonul la modelele portabile se opreste aparatul si se apasa ventilul colectorului iar la modelele fixe se inchide ventilul de vid de pe conducta de vid si se apasa ventilul colectorului. Se goleste bidonul si se spala piesele utilizatate la transferul laptelui, introducand setul de cupe intr-un vas. Aruncati apa si repetati procedura de mai sus folosind apa fierbinte cu detergent pentru aparate de muls. Dupa o clatire finala, aparatul este pregatit pentru urmatoarea operatie de mulgere. Dupa folosire, pastrati aparatul intr-un loc uscat si protejat, inaccesibil copiilor si animalelor.

Intretinerea saptamanala

1. Deschideti capacul lateral al rezervorului cu vid si curatati interiorul acestuia, dacă este necesar.
2. Scoateti busoanele de cauciuc si verificati interiorul.
3. Curatati cu o perie toate piesele utilizate la transferul laptelui.

Intretinerea la sase luni

1. Inlocuiti capetele de intrare ale cupelor.
2. Verificati tevile scurte pentru lapte si vid si inlocuiti-le daca este necesar.
3. Deschideti capacul superior al pulsatorului si curatati partea interioara a filtrului.
4. Verificati frecventa de pulsatie poate fi marita sau micsorata utilizand o cheie.

Un aparat de muls EMT are in componenta urmatoarele: set roti 2 bucati cu piulite, colector, bidon metalic pentru colectare, cadru metalic, set furtunuri lapte si vid, garnitura bidon, capac bidon, manson scurt, mameloane, racord manson, furtun scurt pentru cap colector (lapte), furtun scurt pentru cap colector (vid), capac cap colector, clapeta colector, furtun scurt transparent, bara sustinere, furtun scurt vid, manometru, pulsator, filtru de aer, kit motor. Aceste accesorii si consumabile sunt disponibile pe www.emtools.ro.

aparate-de-muls

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>