De ce sa alegi motoferastraul MS 441

Motoferastraul STIHL MS 441 este modern, de mare putere, echipat cu tehnologia M-Tronic, cu vibratii reduse pentru silvicultura. Prezinta comportament de ghidare optimizate, precum si nivel foarte redus de vibratii. Are o echipare complexa. Consumul de combustibil este redus cu pana la 20% iar emisiile poluante sunt reduse cu 50% fata de motoarele conventionale in 2 timpi fara tehnologie 2-MIX.

Acestea sunt doar cateva din argumentele forte prin care motoferastraul MS 441 impresioneaza. Ce ne mai entuziasmeaza?

Tehnologia inovatoare a motoarelor

Patru canale de transfer turbioneaza amestecul de carburant cu aer inainte de aprindere. Astfel carburantul este ars in mod optim iar gradul de eficienta al motorului se mareste evident. Rezultatul: consum mai mic de combustibil si un cuplu motor ridicat la un domeniu de turatie mare.

La spalarea cilindrului, intre gazele arse din camera de ardere si amestecul proaspat din carter se interpune un strat de aer fara carburant. Acest strat tampon reduce pierderile de carburant nears rezultate din spalare la schimbarea gazului – si implicit solicitarea omului si a mediului.

M-MS441-E010_e5

Conceptul efectiv de filtrare

Aerul aspirat se pune in miscare de rotatie de catre volanta. Prin forta centrifuga particulele de murdarie mai mari si mai grele sunt aruncate catre exterior si de asemenea si in sus, prin intermediul unei rampe ascensoare. Aerul fara particule se dirijeaza prin canalul decantor catre filtrul de aer. Prin sistemul de decantare preliminara STIHL MS 441 obtine, fata de sistemele de filtrare traditionale, intervale de schimbare a filtrelor mult mai mari.

ms441_act_001

Sistemul inovator antivibratie

O caracteristica esentiala a noului sistem antivibratie o reprezinta combinatia dintre arcurile speciale si elementele Cellasto AV. Zonele de tampon calculate exact reduc vibratiile generate de motor si lantul de ferastrau. Acest lucru asigura un comportament de ghidaj perfect.

Lantul de ferastrau STIHL 3/8″RSC amortizeaza eficient transmiterea energiei asupra sinei de ghidaj. Astfel se reduc evident vibratiile transmise asupra utilizatorului. Lantul de ferastrau fara vibratii face parte din dotarea de serie a MS 441.

ms441-2

Aprinderea cu microprocesor STIHL

Instalatia de aprindere electronica furnizeaza scantei de aprindere in orice domeniu de turatie, exact la momentul oportun. Amestecul arde mai bine, reducandu-se astfel cantitatea de substante toxice.

M-MS441-E002_e3

STIHL ElastoStart Plus

Elementele speciale de amortizare din maner si o supapa de decompresiune permit, impreuna cu aprinderea cu microprocesor, pornirea usoara, fara recul. Acest lucru minimizeaza solicitarea muschilor si articulatiilor.

0_298_298_http-__offlinehbpl.hbpl.co.uk_whatkit_CHA_STIHLMS441CM63cm

STIHL QuickStop Super (Q)

Sistemul de franare a lantului QuickStop Super permite declansarea franei de lant direct de la manerul posterior. Lantul de ferastrau nu se opreste numai la un recul suficient de puternic, ci si la eliberarea manerului posterior.

Suruburile cu brida prelungite

Datorita tijei lor prelungite, noile suruburi cu brida simplifica instalarea sinei de ghidaj la montare. De asemenea sunt extrem de practice in padure: filetul prelungit al suruburilor impiedica posibilitatea de cadere a piulitelor la asezarea ferastraului.

Maner tubular configurat ergonomic

Forma optima a manerului tubular asigura o inclinare excelenta, reducand solicitarea articulatiei mainii.

Busoane pentru rezervorul de combustibil, STIHL, fara scule suplimentare

Busoanele speciale ale rezervoarelor de carburant si ulei pot fi inchise si deschise fara sa fie nevoie de scule suplimentare. Datorita deschiderilor mari rezervoarele pot fi usor alimentate.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>