Motocoasa potrivita pentru activitatea desfasurata

Motocoasele profesionale de la STIHL sunt utilizate in domenii variate, pentru toate necesitatile. Se impun prin capacitatea ridicata a motorului cu o greutate relativ redusa, o executie compacta si o forma adaptata operatiunilor. In principal exista trei modalitati de ingrijire la care este necesara folosirea utilajelor de taiere.

Ingrijirea peisajului

Din aceasta categorie fac parte toate activitatile de peisagistica si horticultura, activitatile din domeniul agriculturii, al constructiilor de drumuri si in cadrul regiilor locale (ingrijirea parcurilor publice si a spatiilor verzi)

Ingrijirea culturilor

Fac parte din aceasta categorie toate lucrarile cum ar fi indepartarea vegetatiei (iarba, maracinis, ferigi) si reglarea vegetatiei mixte la nivelul efectivelor mixte. Cu ajutorul motocoasei maracinisul (de exemplu arbusti de mure) poate fi scurtat prin taiere si tocat rapid.

Ingrijirea arboretului tanar

Sunt incluse activitati precum rarirea arborilor si dezvoltarea anumitor specii de arbori.

In functie de domeniul de utilizare se pot alege motocoase cu coada lunga si scurta. Acestea sunt echipate cu un disc de ferastrau sau cu un cutit de defrisat. Motocoasele cu coada scurta, ghidajul drept si discul de ferastrau sunt utilizate pentru efectuarea lucrarilor de taiere in domeniul silviculturii. Acestea sunt mai usor de manevrat, au o greutate mai redusa si permit o utilizare eficienta la inaltimea trunchiului. Motocoasele cu o lungime normala a cozii, cu ghidaj de taiere curbat si cutit de defrisat sunt ideale pentru lucrarile de cosire, pentru ca la operatiunile de cosire se lucreaza in apropierea solului. Manerul curbat conduce la cresterea razei de actiune, avand in vedere faptul ca acesta permite o miscare naturala de cosire.

Motocoasele de mare putere din clasa profesionala se folosesc pentru lucrari ample de cosire si ingrijire, pentru activitati ale regiilor locale si a celor de silvicultura, pentru lucrarile de executie a drumurilor, in peisagistica si horticultura, pentru reducerea numarului de arbori.

Motocoasele cu putere deosebita din clasa profesionala se folosesc pentru intretinerea padurii si ingrijirea peisajului.

Motocoasele portabile sunt recomandate pentru lucrari de cosire si intretinere mai extinse pe terenuri deosebit de dificile, de exemplu la nivelul taluzurilor sau al santurilor. Sunt utile pentru cosirea suprafetelor intinse acoperite cu iarba lignificata, cu stufaris si urzici, precum si pentru taierea maracinisului des si a arbustilor cioturosi.

Recomandari:

FSE 31 – pentru lucrarile de cosmetizare de pe langa drumuri si scari.

FSE 41 – pentru tunderea marginilor de gazon si pentru lucrarile de cosmetizare in jurul pomilor, drumurilor si scarilor in gradini private.

FSE 60 – pentru tunderea marginilor de gazon si pentru lucrarile de cosmetizare in jurul pomilor, drumurilor si scarilor in gradini private, dar si pentru suprafete de lucru mai mari.

FSE 71 – pentru tunderea marginilor de gazon si pentru lucrarile de cosmetizare in jurul pomilor, drumurilor si scarilor in gradini private, dar si pentru suprafete de lucru mai mari.

FSE 81 – pentru tunderea suprafetelor de gazon si de vegetatie salbatica mai mici, pentru taierea marginilor si lucrari de cosmetizare in jurul pomilor, drumurilor si scarilor.


Magazinul online EMTools ofera o gama diversa de motocoase STIHL. Click pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>